Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 650

Kcal / portion: 626

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2503 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 72%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Aioli hemlagad ¤ 3.0 dl 87%
Creme fraiche 1.0 dl 13%
Kockskolan:
Om majonnässåser > Äts ej
Sås till kokt fisk > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
Om dippsåser > Äts ej
Kock: Pia, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Bäst är såsen gjord av hemlagad aioli. Se separat recept via länk nedan. Tidsåtgång är här ej medräknad.
- Blanda försiktigt ner crème fraiche i aiolin.
- Såsen serveras kall.
Kockens kommentar
Används i stället för aioli när en mild krämig sås önskas. Passar bra till fiskrätter särskilt kalla, soppor, eller som dipmix.
Alternativ
Fler recept inom Oljesås, majonnässåser
Liknande recept som Crèmoli, krämig aioli
-
Majonnäs handslagen
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Majonnäs i mixer
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Aïoli, klassisk provensalsk vitlöksmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Rhode Islandsås, klassisk svensk sås
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Remouladsås, Sauce Rémoulade
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Sauce Tartare (tartarsås), remouladliknade sås med hårdkokta äggulor
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Mayonnaise aux Fines Herbes, Örtagårdssås
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk rödbetsmajonnäs
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Portugisisk mjölkmajonnäs utan ägg
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Misomajonnäs
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan