Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 787

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3148 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 7%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé färsk 700.0 gram 40%
Vindruvor 100.0 gram 2%
Schalottenlök 4.0 st små 2%
Torrt vitt vin 5.0 dl 11%
Vatten 2.5 dl 0%
Fiskfond koncentrerad 1.0 msk 1%
Creme fraiche 2.5 dl 26%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 17%
Kock: Pia, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 15 min )
- Skala druvor, halvera och kärna ur. Bena ur laxen.
- Sätt ugnen på 160°C.
- Skala och finhacka lök. Smöra en långpanna och bred ut löken. Häll över lite vin och ställ i ugn i cirka 10 minuter.
- Lägg laxen i pannan med skinnsidan upp. Häll på resten av vin, vatten+fond. Sätt i ugn 15-20 minuter.
- Flytta sedan över laxen till ett fat och ta av skinnet. Täck över med folie eller lock.
- Sås: Häll över spadet från laxen i en kastrull och vipa ner crčme fraiche och lite smör. Låt småkoka i cirka 30 minuter.
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Stek vindruvorna hastigt i en panna med lite smör.
Kockens kommentar
Receptet inspirerat av Chef de cuisine Willy Wyssenbach, Continental, Oslo, Norge. Lättsam mat som kan ätas kall. Passar på smörgåsbordet eller som sommarmat.
Passar till
Fler recept inom Ugnslagad laxfisk
Liknande recept som Laxfilé ā la Willy
-
Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- och dragonyoghurt
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling
-
Lax och torsk i potatismos
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Pestofylld röding
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Apelsinbakad lax med svart bönsallad och mandel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Lax i folie med chorizo och sötpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons laxfrestelse
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ugnslagad regnbåge (regngbågslax)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxfilé i ugn
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnslagad sik med tomatfyllning och tomatsalsa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Gorgonzolafylld lax
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan