Laxfilé ā la Willy

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Laxfilé ā la Willy

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé färsk

700.0 

gram

Vindruvor

100.0 

gram

Smör normalsaltat

 

 

 

Schalottenlök

4.0 

st små

Torrt vitt vin

5.0 

dl

Vatten

2.5 

dl

Fiskfond koncentrerad

1.0 

msk

Creme fraiche

2.5 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Quintay Sauvignon Blanc

Torrt friskt vitt vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 787

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3148 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 7%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 591 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé färsk 700.0 gram 40%

Vindruvor 100.0 gram 2%

Smör normalsaltat 0%

 

Schalottenlök 4.0 st små 2%

Torrt vitt vin 5.0 dl 11%

Vatten 2.5 dl 0%

Fiskfond koncentrerad 1.0 msk 1%

Creme fraiche 2.5 dl 26%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 17%

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Skala druvor, halvera och kärna ur. Bena ur laxen.
  2. Sätt ugnen på 160°C.
  3. Skala och finhacka lök. Smöra en långpanna och bred ut löken. Häll över lite vin och ställ i ugn i cirka 10 minuter.
  4. Lägg laxen i pannan med skinnsidan upp. Häll på resten av vin, vatten+fond. Sätt i ugn 15-20 minuter.
  5. Flytta sedan över laxen till ett fat och ta av skinnet. Täck över med folie eller lock.
  6. Sås: Häll över spadet från laxen i en kastrull och vipa ner crčme fraiche och lite smör. Låt småkoka i cirka 30 minuter.
  7. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  8. Stek vindruvorna hastigt i en panna med lite smör.

Kockens kommentar

Receptet inspirerat av Chef de cuisine Willy Wyssenbach, Continental, Oslo, Norge. Lättsam mat som kan ätas kall. Passar på smörgåsbordet eller som sommarmat.

Passar till

Pressad potatis

Fler recept inom Ugnslagad laxfisk

Liknande recept som Laxfilé ā la Willy