Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 651
 
    
                Kcal / portion: 98
 
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 781 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 69%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 7%
Ingredienser
Smör el. margarin 100.0 gram 93%
Kryddor torra 2.0 msk 7%
Citronjuice 0%
Alt. ingredienser:
Basilika 0%
Curry ¤ 0%
Persilja 0%
Senap svensk 0%
Vitlök 0%
Aluminiumfolie Äts ej
Kockskolan:
Om aromsmör > Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 1 tim )
- Låt matfettet bli rumsvarmt. Hacka och förbered kryddning.
- Rör smöret ordentligt utan smaksättare tills luftigt och krämigt. Smöret kan röras med elektrisk visp, stötas i mortel, eller röras en bit i taget med träslev.
- Rör ner smaksättare lite i taget. Smaka av.
- Rulla in smöret i aluminiumfolie till en stav av 5-kronas bredd. Lägg i kylskåp i 1 timme eller mer tills fast konsistens. Alternativt snabbkyl i frysen. Smöret kan också frysas för framtida bruk.
- Aromsmör passar till stekt och grillat kött eller fisk, som fyllning i bakpotatis och som garnityr på kanapéer och sandwich. Läs mer > Om aromsmör.
Kockens kommentar
Mängd hackade örtbladkryddor eller torkade kryddor brukar vara 1-2 msk per 100 gram smör. Aromsmör kryddas nästan alltid med salt, peppar och citronjuice. Låt emellertid den personliga smaken få avgöra mängd och även val av smaksättare. Välj gärna krydda som redan ingår i rätten.
Fler recept inom Smör, aromsmör
Liknande recept som Aromsmör, kryddsmör
- 
                
                    Rört smör, beurre pommadeTid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Aromsmör, kryddsmörTid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Persiljesmör, Beurre maître d´hôtelSvårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Julia Child 
- 
                
                    Persiljesmör special, persiljesmör med senapTid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Vitlökssmör, Beurre d´ailSvårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan 
- 
                
                    OlivsmörTid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Beurre Café de ParisTid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Beurre Bercy, lyxigt vitvinssmör eller såsSvårighet: Medel, Receptgivare: 
- 
                
                    Märgsmör, märgkoppar, gratinerad oxmärg, Os ā moelle grilléTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    DillsmörTid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              