Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 56

Kcal / portion: 132

GBR (GI) / port: 3
Recept: 395 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 1%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vindruvor 20.0 styck 55%
Vatten 3.0 dl 0%
Steksky 1.0 dl 17%
Vinbärsgelé 2.0 msk 24%
Kockskolan:
Om stekskysås > Äts ej
Om mörka såser > Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skålla vindruvor (doppas i hett vatten). Dra av skalen.
- Sila ner sky (från stek e.d.) i kastrull. Tillsätt vatten och vispa ner mjöl. Låt småkoka i 5 minuter.
- Späd med vatten om för tjock. Smaka av med gelé, salt och peppar. Tillsätt vindruvor.
Kockens kommentar
Saknas sky kan detta ersättas med vatten+fond.
Passar till
Fler recept inom Mörka såser, skysåser
Liknande recept som Enkel söt vindruvssås
-
Sauce brune/Suce ragoût, brun grundsås
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Julia Child
-
Jus lié, avredd sky
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Jus lié, avredd sky på koncentrerad fond eller buljongtärning
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel svensk brun grundsås med tärning eller koncentrerad fond
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce Diable/Sauce piquante, pepparstark djävulssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Mannerströms rödvinssås ¤
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Leif Mannerström
-
Sauce Robert (robertsås), klassisk brun senapssås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce Madère/Sauce Porto, brun madeirasås eller portvinssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce Perigord/Périgueux, elegant mörk madeirasås med tryffel
Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Sås av steksky
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan