Enkel svart vinbärssås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Enkel svart vinbärssås

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 5

Lök gärna schalottenlök

2.0 

styck

Morot

1.0 

styck

Stjälkselleri

0.5 

stjälk

Matfett till stekning

1.0 

msk

 

Rött vin

3.0 

dl

Vatten

8.0 

dl

Oxfond koncentrerad

2.0 

msk

Vattenreduktion

-5.0 

dl

Matlagningsmjöl

 

 

Svarta vinbär

2.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om mörka såser >

 

 

Om vinsåser >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 65

Kcal / portion: 66

GBR (GI) / port: 0

Recept: 330 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 1%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 101 gram)

Ingredienser

Visa:

Lök gärna schalottenlök 2.0 styck Äts ej

Morot 1.0 styck Äts ej

Stjälkselleri 0.5 stjälk Äts ej

Matfett till stekning 1.0 msk 30%

 

Rött vin 3.0 dl 70%

Vatten 8.0 dl 0%

Oxfond koncentrerad 2.0 msk 12%

Vattenreduktion -5.0 dl -0%

Matlagningsmjöl 0%

Svarta vinbär 2.0 msk 4%

 

Kockskolan:

Om mörka såser > Äts ej

Om vinsåser > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Skala och hacka lök och morot. Hacka selleri.
  2. Fräs lök, morot och selleri i matfett några minuter tills löken är glansig (ej bränd).
  3. Tillsätt vatten+fond och rödvin. Reducera (koka ner) till halv volym. Sila såsen. Värm på.
  4. Vispa ner lite matlagningsmjöl om tjockare sås önskas. Låt koka i 3 minuter.
  5. Ta av kastrullen från plattan. Smaka gärna av med (silad) steksky. Red med (vispa ner) en smörklick. Tillsätt vinbär.

Passar till

Tjäder med hasselbackspotatis

Fler recept inom Mörka såser, skysåser

Liknande recept som Enkel svart vinbärssås