Crępesknyten med fiskrom (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Crępesknyten med fiskrom (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ägg

2.0 

styck

Mjölk

3.0 

dl

Vetemjöl

2.0 

dl

Salt

1.0 

krm

Smör el. margarin

1.0 

msk

 

Fyllning:

 

Löjrom el. forellrom

100.0 

gram

Purjolök

1.0 

styck

Creme fraiche

2.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 169

Kcal / portion: 421

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1682 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 11%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 249 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 2.0 styck 7%

Mjölk 3.0 dl 11%

Vetemjöl 2.0 dl 25%

Salt 1.0 krm 0%

Smör el. margarin 1.0 msk 6%

 

Fyllning:

Löjrom el. forellrom 100.0 gram 7%

Purjolök 1.0 styck 4%

Creme fraiche 2.0 dl 38%

Tillagning (40 min + 1 tim )

  1. Crępes: Vispa samman mjölk, mjöl, salt och ägg till jämn smet. Smält matfett i panna och vispa ner i smeten. Smeten bör stå kallt i 30-60 minuter.  
  2. Grädda i panna på medelhög värme. Vänd crępen när smeten stelnat på ytan.
  3. Fyllning: Skär långa "snören" (30cm) av purjolök. Förväll hastigt i kokande vatten. Skölj snörena i kallt vatten.
  4. Finskär resten av purjon. Lägg på 1 msk rom, 1/2 msk gräddfil på varje crępes, samt lite finhackad purjolök. Knyt ihop med snörena.

Kockens kommentar

Jämför

Crępessmet

Fler recept inom Blini-, crepes-, våffelförrätt

Liknande recept som Crępesknyten med fiskrom (förrätt)