Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 169

Kcal / portion: 421

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1682 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 11%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 2.0 styck 7%
Mjölk 3.0 dl 11%
Vetemjöl 2.0 dl 25%
Salt 1.0 krm 0%
Smör el. margarin 1.0 msk 6%
Fyllning:
Löjrom el. forellrom 100.0 gram 7%
Purjolök 1.0 styck 4%
Creme fraiche 2.0 dl 38%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min + 1 tim )
- Crępes: Vispa samman mjölk, mjöl, salt och ägg till jämn smet. Smält matfett i panna och vispa ner i smeten. Smeten bör stå kallt i 30-60 minuter.
- Grädda i panna på medelhög värme. Vänd crępen när smeten stelnat på ytan.
- Fyllning: Skär långa "snören" (30cm) av purjolök. Förväll hastigt i kokande vatten. Skölj snörena i kallt vatten.
- Finskär resten av purjon. Lägg på 1 msk rom, 1/2 msk gräddfil på varje crępes, samt lite finhackad purjolök. Knyt ihop med snörena.
Kockens kommentar
Jämför
Fler recept inom Blini-, crepes-, våffelförrätt
Liknande recept som Crępesknyten med fiskrom (förrätt)
-
Svensk råraka med kalix löjrom och gotländsk ramslök (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Blinis med löjrom (förrätt)
Tid: 30 min (+ 1 tim 15 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Linfrövåffla med frö- och fruktkeso
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Potatisvåfflor
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Frasvåfflor med rom, crčme fraîche och rödlök (förrätt)
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatisvåffla med kräftskagen
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Crępes ā la prins Bertil (förrätt)
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Crępes ā la Danny Kaye (förrätt)
Tid: 15 min (+ 1 tim 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Crępes med skaldjursstuvning (förrätt)
Tid: 15 min (+ 1 tim 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svampcrępes i ugn (förrätt)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan