Dryckestips
Jules Muller Gewurztraminer Réserve
  
                  Torrt druvigt vitt vin
  
  
                  Pris: 102 kr
  
                
Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 162
    
                Kcal / portion: 876
    
                GBR (GI) / port: 10
Recept: 3505 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 9%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kyckling hel med skinn 1.0 styck 52%
Smör normalsaltat 50.0 gram 10%
Sojasås 0.8 dl 1%
Svartpeppar grovmald 0.8 msk 0%
Rotorpsallad:
Blandsallat 300.0 gram 1%
Tomater 2.0 styck 1%
Schalottenlök 1.0 styck 1%
Timjan finhackad 1.0 msk 0%
Basilika finhackad 1.0 msk 0%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Olivolja 2.0 msk 6%
Tillbehör:
Långkornigt ris 3.0 dl 26%
Kock: Bengt, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (55 min )
- Sätt ugnen på 225ēC.
 - Finhacka lök, timjan och basilika. Riv sallat och skär tomater i små bitar. Gnid in ett fat med en halv vitlöksklyfta. Lägg upp sallat och fördela övrigt hack. Salta lätt och häll på lite olivolja. Pressa citron över. 
 - Smält smör och tillsätt soja, salt och peppar. Dela kycklingen i halvor och lägg i en ugnssäker form. Pensla med kryddsmör. Häll resten av smöret i formen. Sätt mitt i ugn ca 45 minuter.
 - Koka ris enligt anvisning på förpackning, tills allt vatten har kokat in.
 
Kockens kommentar
Receptet från faster Ullen i Rotorp Halmstad, med inspiration från Kos i Grekland. Stipendium till resan erhöll konstnär Ullen tack vare sin motivering "Det är kärvt att vara konstnär."
Fler recept inom Hel kyckling i ugn
Liknande recept som Pepparkyckling med sallad ā la Rotorp
- 
                
                  
                
                Hel majskyckling persillade
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Helstekt Bosarpkyckling fylld med vårprimörer
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Ugnsklar Gårdskyckling fylld med citrus
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
 - 
                
                  
                
                Grillad kyckling med potatisgratäng
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
 - 
                
                  
                
                Helstekt citronkyckling
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Klippt kyckling med chilibearnaise
Tid: 50 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Gårdskyckling med citronsås och haricots verts
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
 - 
                
                  
                
                Gårdskyckling med smått och gott
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
 - 
                
                  
                
                Gårdskyckling med grönsakspotpourri och dillfraiche
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
 - 
                
                  
                
                Ballotine de poulet, fylld kycklingroulade
Tid: 1 tim 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan
 
              
              
                    
                              