Sallad med gravad lax

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sallad med gravad lax

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lax gravad

400.0 

gram

Tomater

4.0 

styck

Gröna ärter frysta

150.0 

gram

Ägg

4.0 

styck

Isbergssallat

1.0 

huvud

Fetaost

100.0 

gram

Dill

1.0 

knippe

Gravlaxsås färdig

1.0 

dl

Svartpeppar grovmald

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 503

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2014 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 6%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 490 gram)

Ingredienser

Visa:

Lax gravad 400.0 gram 36%

Tomater 4.0 styck 3%

Gröna ärter frysta 150.0 gram 5%

Ägg 4.0 styck 12%

Isbergssallat 1.0 huvud 4%

Fetaost 100.0 gram 15%

Dill 1.0 knippe 1%

Gravlaxsås färdig 1.0 dl 22%

Svartpeppar grovmald 0%

Tillagning (20 min )

  1. Hårdkoka ägg. Skala och dela på mitten. Separera gula och vita. Finhacka vitan.
  2. Skär tomater i bitar. Ansa och finstrimla salladen. Finhacka dillen. Skär osten i tärningar och gravlaxen i skivor.
  3. Lägg sallad i botten. Fyll på med, ärter, ost, tomater, ägg och dill. Häll på gravlaxsås och krydda med svartpeppar.

Kockens kommentar

Salladen kan lagas 1 timme i förväg.

Fler recept inom Sallad med fisk/skaldjur

Liknande recept som Sallad med gravad lax