Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 503

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2014 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 6%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lax gravad 400.0 gram 36%
Tomater 4.0 styck 3%
Gröna ärter frysta 150.0 gram 5%
Ägg 4.0 styck 12%
Isbergssallat 1.0 huvud 4%
Fetaost 100.0 gram 15%
Dill 1.0 knippe 1%
Gravlaxsås färdig 1.0 dl 22%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Hårdkoka ägg. Skala och dela på mitten. Separera gula och vita. Finhacka vitan.
- Skär tomater i bitar. Ansa och finstrimla salladen. Finhacka dillen. Skär osten i tärningar och gravlaxen i skivor.
- Lägg sallad i botten. Fyll på med, ärter, ost, tomater, ägg och dill. Häll på gravlaxsås och krydda med svartpeppar.
Kockens kommentar
Salladen kan lagas 1 timme i förväg.
Fler recept inom Sallad med fisk/skaldjur
Liknande recept som Sallad med gravad lax
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Sallad Nicoise med tonfisk
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxsallad med räkor och apelsinkesella
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
-
Stationshusets räksallad
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Senapspotatissallad med gravad lax
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Matig räksallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Tonfisksallad med bacon och färskpotatis
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bulgursallad med tonfisk och ajvaryoghurt
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Räksallad med mjukkokt ägg och vit balsamdressing
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Regnbågssallad med regnbågslax
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan