Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Purjolök

3.0 

styck

Gul lök

1.0 

styck

Potatis

5.0 

styck

Grönsaksfond konc.

2.0 

msk

el. buljongtärning

 

 

Vatten till soppa

1.5 

liter

Grädde (matlagningsgrädde)

1.0 

dl

Matfett till stekning

2.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Matbröd

8.0 

skivor

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 53

Kcal / portion: 363

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1453 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 1%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 690 gram)

Ingredienser

Visa:

Purjolök 3.0 styck 13%

Gul lök 1.0 styck 4%

Potatis 5.0 styck 23%

Grönsaksfond konc. 2.0 msk 6%

el. buljongtärning 0%

Vatten till soppa 1.5 liter 0%

Grädde (matlagningsgrädde) 1.0 dl 11%

Matfett till stekning 2.0 gram 1%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Matbröd 8.0 skivor 43%

Tillagning (1 tim )

  1. Skala och skär potatis i mindre bitar. Skala och finhacka lök. Skiva porjolöken tunt. Spar lite till dekorering.
  2. Fräs purjo och lök i matfett på medelvärme i en stor kastrull. Tillsätt fond, hälften av vattnet och potatisen. Koka upp och låt sjuda på låg värme under lock i 30-40 minuter.
  3. Mixa soppan med mixerstav direkt i kastrullen, eller använd en kraftig stålvisp. Tillsätt resten av vattnet. Koka upp på nytt.
  4. Smaka av med salt och peppar. Rör ner grädde. Låt bli varmt. Garnera med skuren purjolök.

Kockens kommentar

Soppan kan ätas kall och är därvid snarlik den klassiska Vichyssoice. Soppan kan förberedas ett dygn i förväg. Vänta då med att blanda i grädden tills dess den värmts upp igen och skall serveras.

Fler recept inom Grönsakssoppa

Liknande recept som Purjolökssoppa