 melon baller, melon scooper
                melon baller, melon scooper
              
                 cuillère parisienne
                cuillère parisienne
              
Kuljärn (fr. cuillère parisienne) är en slags kulskärare, med halvmåneformad skopa för att skära ut små melonkulor eller dylikt. En variant av kulskärare har skopor i bägge ändar. Den mindre skopan är till för att gräva ut kulor närmare skalet, eller helt enkelt för att få mindre kulor. I brist på kuljärn kan man ibland använda doseringsmått. Mat format som kulor benämns i Frankrike "parisienne" t.ex. Pommes de terre Parisienne. Läs mer > Forma mat.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2014-03
Läs mer
Recept med Kuljärn
Det finns 8 recept med Kuljärn
- 
                
                    Tournedos Henri IV, oxfilé med kronärtskocka, bearnais och kulpotatisSvarighet: Avancerat, Receptgivare: Julia Child 
- 
                
                    Chokladtryffel med nougatTid: 30 min (+ 8 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Mjölkchokladtryfflar med saffransmakTid: 30 min (+ 3 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Chokladtryffel med chili- och hallonsmakTid: 30 min (+ 8 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Chokladtryffel med smak av apelsin och lakritsTid: 20 min (+ 3 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Lakritstryffel utan tillsatt sockerTid: 30 min (+ 3 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef 
- 
                
                    Ganache till chokladtryffel, chokladkräm och mjuk chokladglasyrTid: 20 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Kall tortellinisallad med mozzarella och melondressingTid: 15 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani 
 
  
              
  
    
               Skriv ut vara
                  Skriv ut vara