melon baller, melon scooper
cuillère parisienne
Kuljärn (fr. cuillère parisienne) är en slags kulskärare, med halvmåneformad skopa för att skära ut små melonkulor eller dylikt. En variant av kulskärare har skopor i bägge ändar. Den mindre skopan är till för att gräva ut kulor närmare skalet, eller helt enkelt för att få mindre kulor. I brist på kuljärn kan man ibland använda doseringsmått. Mat format som kulor benämns i Frankrike "parisienne" t.ex. Pommes de terre Parisienne. Läs mer > Forma mat.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2014-03
Läs mer
Recept med Kuljärn
Det finns 8 recept med Kuljärn
-
Tournedos Henri IV, oxfilé med kronärtskocka, bearnais och kulpotatis
Svarighet: Avancerat, Receptgivare: Julia Child
-
Chokladtryffel med nougat
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Mjölkchokladtryfflar med saffransmak
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladtryffel med chili- och hallonsmak
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladtryffel med smak av apelsin och lakrits
Tid: 20 min (+ 3 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lakritstryffel utan tillsatt socker
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Ganache till chokladtryffel, chokladkräm och mjuk chokladglasyr
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kall tortellinisallad med mozzarella och melondressing
Tid: 15 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani