
Kaviarströmming - strömmingslåda
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 742

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2968 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 9%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Strömmingsfiléer 1.0 kilo 36%
Tubkaviar 1.5 dl 15%
Äggula 3.0 styck 5%
Dill 1.0 knippe 1%
Vispgrädde 2.0 dl 24%
Tillbehör:
Potatis 800.0 gram 18%
Hårdost 0%
Hårt bröd 0%
Kock: Sv. Institutet SI
Tillagning (45 min )
- Finhacka dill. Rensa strömming. Skär bort huvud, stjärt- och ryggfena.
- Sätt ugnen på 220°C. Smöra en ugnsfast form.
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Blanda kaviar, äggulor och dill.
- Lägg strömmingen med skinnsidan nedåt. Lägg en tesked kaviarblandning på varje strömming och rulla ihop med början från stjärten. Lägg dem intill varandra i formen.
- Vispa grädde och blanda med resterande kaviarblandning. Bred över strömmingen.
Grädda i ugn i cirka 20 minuter. - Kan serveras varm eller kall.
Kockens kommentar
Strömmingslådor finns i många varianter. Passar bra som bufférätt. Receptet hämtat från "Klassiska svenska smaker", en skrift som ges ut på 7 språk av Svenska Insitutet (>klicka Receptgivare).
Fotograf: Pål Allan.
ALTERNATIV
Fler recept inom Julsillen
Liknande recept som Kaviarströmming - strömmingslåda
-
Inlagd sill - grundrecept
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Senapssill
Tid: 5 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Löksill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Äppelsill med ingefära
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fredrik Erikssons Vodka & Limesill
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Teriyakiströmming
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Tom Sjöstedts Senapssill med apelsin & honung
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tom Sjöstedt
-
Citrussill med vitlök
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Blåbärssill
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons frestelse
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan