Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 162

GBR (GI) / port: 0
Recept: 648 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 4%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Strömmingsfiléer 600.0 gram 100%
Ättikslag:
Vatten 3.0 dl Äts ej
Ättikssprit 1.0 dl Äts ej
Salt 1.0 msk Äts ej
Strösocker 2.0 dl Äts ej
Kryddpeppar hel 12.0 styck Äts ej
Lagerblad 2.0 blad Äts ej
Morot 1.0 styck Äts ej
Rödlök 1.0 styck Äts ej
Dill 1.0 knippe Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 6 tim )
- Rensa och skölj sillen.
- Koka upp lagen. Låt svalna. Häll sedan över kall lag över fisken.
- Låt sillen ligga i lagen tills köttet är vitt cirka 4-6 timmar innan den kan serveras beroende på storleken på sillen.
- Om man vill ha en annan smaksättning på sillen så låter man den rinna av i ett durkslag när den är klar.
- Rensa sillen från skinnet och blanda till en sås som sillen ska smaksättas med.
Kockens kommentar
Sillen håller sig i sin lag upp till en vecka i kylskåp.
Fler recept inom Julsillen
Liknande recept som Inlagd sill - grundrecept
-
Inlagd sill - grundrecept
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Senapssill
Tid: 5 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Löksill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Äppelsill med ingefära
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fredrik Erikssons Vodka & Limesill
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Teriyakiströmming
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Tom Sjöstedts Senapssill med apelsin & honung
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tom Sjöstedt
-
Citrussill med vitlök
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Blåbärssill
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons frestelse
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan