Inlagd sill - grundrecept

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Inlagd sill - grundrecept

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Strömmingsfiléer

600.0 

gram

 

Ättikslag:

 

Vatten

3.0 

dl

Ättikssprit

1.0 

dl

Salt

1.0 

msk

Strösocker

2.0 

dl

Kryddpeppar hel

12.0 

styck

Lagerblad

2.0 

blad

Morot

1.0 

styck

Rödlök

1.0 

styck

Dill

1.0 

knippe

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Tuborg Guld

Ljus medium lager
Pris: 13 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 162

GBR (GI) / port: 0

Recept: 648 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 18%

Fett: 4%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 150 gram)

Ingredienser

Visa:

Strömmingsfiléer 600.0 gram 100%

 

Ättikslag:

Vatten 3.0 dl Äts ej

Ättikssprit 1.0 dl Äts ej

Salt 1.0 msk Äts ej

Strösocker 2.0 dl Äts ej

Kryddpeppar hel 12.0 styck Äts ej

Lagerblad 2.0 blad Äts ej

Morot 1.0 styck Äts ej

Rödlök 1.0 styck Äts ej

Dill 1.0 knippe Äts ej

Tillagning (10 min + 6 tim )

  1. Rensa och skölj sillen.

  2. Koka upp lagen. Låt svalna. Häll sedan över kall lag över fisken.

  3. Låt sillen ligga i lagen tills köttet är vitt cirka 4-6 timmar innan den kan serveras beroende på storleken på sillen.

  4. Om man vill ha en annan smaksättning på sillen så låter man den rinna av i ett durkslag när den är klar.

  5. Rensa sillen från skinnet och blanda till en sås som sillen ska smaksättas med.

Kockens kommentar

Sillen håller sig i sin lag upp till en vecka i kylskåp.

Fler recept inom Julsillen

Liknande recept som Inlagd sill - grundrecept