Citrussill med vitlök

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Citrussill med vitlök

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Inläggningssill

1.0 

förp.

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Apelsin hel

0.5 

styck

Lime färskpressad

0.5 

styck

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Dill till garnering

 

 

 

Lag:

 

Ättika 12%

0.5 

dl

Strösocker till lag

1.0 

dl

Vatten till lag

1.5 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 205

Kcal / portion: 223

GBR (GI) / port: 4

Recept: 893 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 8%

Kolhydrater: 25%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 109 gram)

Ingredienser

Visa:

Inläggningssill 1.0 förp. 49%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 2%

Apelsin hel 0.5 styck 4%

Lime färskpressad 0.5 styck 1%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 3%

Dill till garnering 0%

 

Lag:

Ättika 12% 0.5 dl Äts ej

Strösocker till lag 1.0 dl 43%

Vatten till lag 1.5 dl 0%

Tillagning (1 tim + 24 tim )

  1. Koka upp lagen. Låt den svalna.

  2. Skala och skiva vitlöksklyftor. Riv skalen på cirusfrukter (inget av det vita). Blanda med lagen.

  3. Skär sillen i bitar. Slå över lagen. Låt stå minst ett dygn.

  4. Lägg upp och garnera med lite dill.

Kockens kommentar

Använder du salt sill måste du vattna ur den först, se till att inte göra det under rinnande vatten då det gör sillen lös i köttet utan byt vatten med jämna mellanrum. Hur vet man när den är lagom ursaltad? Enkelt, smaka. Det finns även sill som redan är inlagd i en neutral lag, bara att smaksätta. Otroligt lätt.

Fler recept inom Julsillen

Liknande recept som Citrussill med vitlök