Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 255

Kcal / portion: 607

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2428 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 15%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Inlagd sill 600.0 gram 58%
Sås:
Senap skånsk 2.0 dl 15%
Strösocker 3.0 msk 7%
Vinäger 2.0 msk 0%
Matolja (rapsolja) 4.0 msk 20%
Dill finhackad 3.0 msk 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (5 min + 24 tim )
- Skär de inlagda sillfiléerna i bitar. Blanda ingredienserna till såsen. Lägg sillen i en glasburk och häll såsen över. Ställ sillen kallt i ett dygn innan servering.
Alternativ
Fler recept inom Julsillen
Liknande recept som Senapssill
-
Inlagd sill - grundrecept
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Senapssill
Tid: 5 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Löksill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Äppelsill med ingefära
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fredrik Erikssons Vodka & Limesill
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Teriyakiströmming
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Tom Sjöstedts Senapssill med apelsin & honung
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tom Sjöstedt
-
Citrussill med vitlök
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Blåbärssill
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons frestelse
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan