Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 209

Kcal / portion: 209

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2090 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 16%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Inläggningssill 1.0 kilo 100%
Marinad:
Gul lök 2.0 styck Äts ej
Vatten 3.0 dl Äts ej
Ättikssprit 1.0 dl Äts ej
Strösocker 1.0 dl Äts ej
Svartpeppar grovmald 1.0 msk Äts ej
Kryddpeppar krossad 1.0 tsk Äts ej
Kryddnejlika 4.0 styck Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 6 tim )
- Skär sillen i bitar.
Skala och hacka lök. - Koka upp ingredienserna till lagen. Låt svalna.
- Lägg fisken helst i burk eller i bunke. Häll på lagen, se till att det täcker fisken. Ställ kallt över natt.
Kockens kommentar
Använd inläggningssill, inte färsk sill. Att lägga in färsk sill själv är vanskligt. Har man för lite salt, syra e.d. vid inläggningar kan ett dödligt gift utvecklas. Läs mer: Matförgiftningar > Clostridium botulinum
Fler recept inom Julsillen
Liknande recept som Löksill
-
Inlagd sill - grundrecept
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Senapssill
Tid: 5 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Löksill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Äppelsill med ingefära
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fredrik Erikssons Vodka & Limesill
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Teriyakiströmming
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Tom Sjöstedts Senapssill med apelsin & honung
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tom Sjöstedt
-
Citrussill med vitlök
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Blåbärssill
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons frestelse
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan