Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Inläggningssill

420.0 

gram

 

Lag:

 

Ättika 12%

0.5 

dl

Strösocker till lag

1.0 

dl

Vatten till lag

1.5 

dl

Blåbär frysta sockrade

115.0 

gram

 

Persilja till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 215

Kcal / portion: 338

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1354 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 11%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 157 gram)

Ingredienser

Visa:

Inläggningssill 420.0 gram 65%

 

Lag:

Ättika 12% 0.5 dl Äts ej

Strösocker till lag 1.0 dl 28%

Vatten till lag 1.5 dl 0%

Blåbär frysta sockrade 115.0 gram 7%

 

Persilja till garnering 0%

Tillagning (1 tim + 24 tim )

  1. Koka upp lagen. Låt kallna. Blanda med blåbär.

  2. Skär sill i bitar. Slå över lagen. Låt stå minst ett dygn.

Kockens kommentar

Använder du salt sill måste du vattna ur den först. Se till att inte göra det under rinnande vatten då det gör sillen lös i köttet utan byt vatten med jämna mellanrum. Hur vet man när den är lagom ursaltad?? Enkelt, smaka. Det finns även sill som redan är inlagd i en neutral lag, bara att smaksätta. Otroligt lätt.

Fler recept inom Julsillen

Liknande recept som Blåbärssill