Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 98

Kcal / portion: 128

GBR (GI) / port: 1
Recept: 511 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 7%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Grönkål fryst 400.0 gram 23%
Creme fraiche 1.0 dl 63%
Sirap mörk 1.0 msk 13%
Kock: Pia, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Tina kålen på svag värme i en gryta med lite matfett. Stöt sönder och rör om.
- Tillsätt créme fraiche. Låt kålen sjuda på låg värme i cirka 5 minuter. Späd gärna med lite skinkspad om sådant finns.
- Smaka av med farinsocker eller sirap, salt och peppar.
- Serveras till skinka, korv eller andra kötträtter.
Kockens kommentar
Långkål är en halländsk specialitet till jul. Färska grönkålsblad kokas i skinkspad cirka 20 minuter, gräddstuvas och smaksätts med sirap.
Fler recept inom Tillbehör på julbordet
Liknande recept som Stuvad grönkål - långkål
-
Mild senap
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stark söt senap med smak
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Brännvinsost
Tid: 5 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk halländsk grönkål - långkål
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senap med pulver
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Apelsinsenap med kaffe
Tid: 10 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Koka potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stuvad grönkål - långkål
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Rödkålssallad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Rödbetssallad
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan