Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 59

Kcal / portion: 171

GBR (GI) / port: 2
Recept: 684 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 2%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Rödkål ansad 0.8 kilo 36%
Gul lök 1.0 styck 8%
Äpple syrligt 2.0 styck 13%
Brun farin 2.0 msk 13%
Kryddnejlika 6.0 styck 0%
Muskot riven 2.0 krm 1%
Citronjuice 2.0 msk 1%
Smör normalsaltat 2.0 msk 28%
Kock: Pia, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 10 min )
- Skär kålen i klyftor och skär bort stocken. Strimla kålen i matberedare eller för hand. Skala och hacka lök och äpplen.
- Hetta upp matfett i en kastrull och fräs kål, lök och äpplen på medelvärme. Tillsätt kryddor, farin och citronsaft. Sänk till lägsta värme och låt sjuda under lock i cirka 40 minuter.
- Rödkål passar bra att servera till skinka, revbensspjäll eller stekt fågel.
PASSAR TILL
Fler recept inom Tillbehör på julbordet
Liknande recept som Rödkålssallad
-
Mild senap
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stark söt senap med smak
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Brännvinsost
Tid: 5 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk halländsk grönkål - långkål
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senap med pulver
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Apelsinsenap med kaffe
Tid: 10 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Koka potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stuvad grönkål - långkål
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Rödkålssallad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Rödbetssallad
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan