Lägg till ingredienser

Antal smörgåsar: 8

Viltkött (köttrester)

400.0 

gram

Gul lök el. annan lök

0.5 

styck

Bröd hårt (el. mjukt)

8.0 

skivor

Grönsaker, tomater e.d.

2.0 

styck

Salt och peppar

 

 

Bordssmör 75% fett

40.0 

gram

Kryddgrönt till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 159

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1271 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 5%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 103 gram)

Ingredienser

Visa:

Viltkött (köttrester) 400.0 gram 42%

Gul lök el. annan lök 0.5 styck 2%

Bröd hårt (el. mjukt) 8.0 skivor 34%

Grönsaker, tomater e.d. 2.0 styck 3%

Salt och peppar 0%

Bordssmör 75% fett 40.0 gram 21%

Kryddgrönt till garnering 0%

Tillagning (20 min )


Enkel viltrestsmörgås

  1. Skär köttet i strimlor eller i små bitar. Skala och skiva lök.
  2. Bred smör på brödet och lägg på köttet. Salta och peppra. Toppa med rå lök och kryddgrönt. En liten överbliven geléklick passar också bra.

Smörgås med stekta viltrester

  1. Skär köttet i strimlor eller i små bitar. Skala och hacka lök.
  2. Fräs löken några minuter i matfett utan att bränna. Tillsätt köttet. Stek ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta av och låt svalna.
  3. Lägg sallatsblad på brödskivor. Skiva tomat och lägg på. Toppa med kött och garnera med kryddgrönt.


Kockens kommentar

Man tager vad man hafver, sa´ Cajsa Warg (fast egentligen lär hon aldrig ha sagt detta). Viltmåltider brukar innebära smårester, med vilket man kan laga utsökta smörgåsar.  Det är bara att titta efter vad man "hafver" och komponera fritt. Här ett exempel på älgkött som blivit över.

Fler recept inom Kött-/korvsmörgåsar

Liknande recept som Viltsmörgås