Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Viltsmörgås
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 154
Kcal / portion: 159
GBR (GI) / port: 1
Recept: 1271 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 5%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Viltkött (köttrester) 400.0 gram 42%
Gul lök el. annan lök 0.5 styck 2%
Bröd hårt (el. mjukt) 8.0 skivor 34%
Grönsaker, tomater e.d. 2.0 styck 3%
Bordssmör 75% fett 40.0 gram 21%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
Enkel viltrestsmörgås
- Skär köttet i strimlor eller i små bitar. Skala och skiva lök.
- Bred smör på brödet och lägg på köttet. Salta och peppra. Toppa med rå lök och kryddgrönt. En liten överbliven geléklick passar också bra.
Smörgås med stekta viltrester
- Skär köttet i strimlor eller i små bitar. Skala och hacka lök.
- Fräs löken några minuter i matfett utan att bränna. Tillsätt köttet. Stek ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta av och låt svalna.
- Lägg sallatsblad på brödskivor. Skiva tomat och lägg på. Toppa med kött och garnera med kryddgrönt.
Kockens kommentar
Man tager vad man hafver, sa´ Cajsa Warg (fast egentligen lär hon aldrig ha sagt detta). Viltmåltider brukar innebära smårester, med vilket man kan laga utsökta smörgåsar. Det är bara att titta efter vad man "hafver" och komponera fritt. Här ett exempel på älgkött som blivit över.
Fler recept inom Kött-/korvsmörgåsar
Liknande recept som Viltsmörgås
-
Gammaldags späcksmörgås
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Köttdagobert
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dansk salamimacka
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Philly cheese steak
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pressylta på bröd
Tid: 7 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttbullsmacka med rödbetsmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttsmörgås helt enkelt
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
BLT sandwich
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rillettesmörgås
Tid: 6 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Smörrebröd med äggröra, lövbiff och pepparrot
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan