Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 563
 
    
                Kcal / portion: 1414
 
    
                GBR (GI) / port: 2
Recept: 14136 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 57%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Körsbär 1.0 liter 3%
eller 600.0 gram %
Smör el. margarin 125.0 msk 90%
Vetemjöl 3.0 dl 4%
Strösocker 1.0 dl 3%
Bakpulver 1.0 tsk 0%
Springform 22-26 cm > Äts ej
Tillbehörsalternativ:
Vaniljglass 0%
Vispgrädde 0%
Kockskolan:
Om körsbär > Äts ej
Kock: Kryddburken
Tillagning
- Skölj av och kärna ur bären, till exempel med hjälp av ett gem. Läs mer > Urkärnare.
- Smält smör.
- Blanda vetemjöl, socker och bakpulver i en skål. Tillsätt smöret och blanda samman till en deg med fingrarna.
- Tryck ut degen i en rund pajform. Tryck ut pajdegen med baksidan av en sked.
- Fyll på med bär, pudra över potatismjöl och strösocker.
- Grädda i 200°C i cirka 25 minuter tills pajskalet fått fin färg runtom.
- Servera med vispad grädde eller vaniljglass!
Fler recept inom Fruktpajer, bärpajer
Liknande recept som Enkel körsbärspaj
- 
                
                    Klassisk äppelpajTid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Apfelstrudel, österrikisk klassisk äppelpajTid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Tarte Tatin - uppochnedvänd äppeltårtaSvårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Amerikansk stor äppelpajTid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Äppelpaj med bovete och hasselnötterTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Äppelpaj med romrussinTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Äpple och päroncrustade med syrliga russinTid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian 
- 
                
                    Plommonpaj med mandelmassaTid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Zwetschgenkuchen, Zwetschgen Datschi - klassisk tysk sviskontårtaTid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Bärpaj - grundreceptTid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                