Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 563

Kcal / portion: 1414

GBR (GI) / port: 2
Recept: 14136 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 57%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Körsbär 1.0 liter 3%
eller 600.0 gram %
Smör el. margarin 125.0 msk 90%
Vetemjöl 3.0 dl 4%
Strösocker 1.0 dl 3%
Bakpulver 1.0 tsk 0%
Springform 22-26 cm > Äts ej
Tillbehörsalternativ:
Vaniljglass 0%
Vispgrädde 0%
Kockskolan:
Om körsbär > Äts ej
Kock: Kryddburken
Tillagning
- Skölj av och kärna ur bären, till exempel med hjälp av ett gem. Läs mer > Urkärnare.
- Smält smör.
- Blanda vetemjöl, socker och bakpulver i en skål. Tillsätt smöret och blanda samman till en deg med fingrarna.
- Tryck ut degen i en rund pajform. Tryck ut pajdegen med baksidan av en sked.
- Fyll på med bär, pudra över potatismjöl och strösocker.
- Grädda i 200°C i cirka 25 minuter tills pajskalet fått fin färg runtom.
- Servera med vispad grädde eller vaniljglass!
Fler recept inom Fruktpajer, bärpajer
Liknande recept som Enkel körsbärspaj
-
Klassisk äppelpaj
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Apfelstrudel, österrikisk klassisk äppelpaj
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Tarte Tatin - uppochnedvänd äppeltårta
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Amerikansk stor äppelpaj
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelpaj med bovete och hasselnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelpaj med romrussin
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Äpple och päroncrustade med syrliga russin
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian
-
Plommonpaj med mandelmassa
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Zwetschgenkuchen, Zwetschgen Datschi - klassisk tysk sviskontårta
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bärpaj - grundrecept
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan