Enkel körsbärspaj

Foto: Kryddburken ¤

Enkel körsbärspaj

Lägg till ingredienser

Portioner: 10

Körsbär

1.0 

liter

eller

600.0 

gram

Smör el. margarin

125.0 

msk

Vetemjöl

3.0 

dl

Strösocker

1.0 

dl

Bakpulver

1.0 

tsk

Springform 22-26 cm >

 

 

 

Tillbehörsalternativ:

 

Vaniljglass

 

 

Vispgrädde

 

 

 

Kockskolan:

 

Om körsbär >

 

 

Urkärnare >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 563

Kcal / portion: 1414

GBR (GI) / port: 2

Recept: 14136 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 57%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 251 gram)

Ingredienser

Visa:

Körsbär 1.0 liter 3%

eller 600.0 gram %

Smör el. margarin 125.0 msk 90%

Vetemjöl 3.0 dl 4%

Strösocker 1.0 dl 3%

Bakpulver 1.0 tsk 0%

Springform 22-26 cm > Äts ej

 

Tillbehörsalternativ:

Vaniljglass 0%

Vispgrädde 0%

 

Kockskolan:

Om körsbär > Äts ej

Urkärnare > %

Tillagning

  1. Skölj av och kärna ur bären, till exempel med hjälp av ett gem. Läs mer > Urkärnare.
  2. Smält smör. 
  3. Blanda vetemjöl, socker och bakpulver i en skål. Tillsätt smöret och blanda samman till en deg med fingrarna.
  4. Tryck ut degen i en rund pajform. Tryck ut pajdegen med baksidan av en sked. 
  5. Fyll på med bär, pudra över potatismjöl och strösocker. 
  6. Grädda i 200°C i cirka 25 minuter tills pajskalet fått fin färg runtom. 
  7. Servera med vispad grädde eller vaniljglass!

Fler recept inom Fruktpajer, bärpajer

Liknande recept som Enkel körsbärspaj