
Foto: Film: The Stay At Home Chef, apple cobbler
Old fashioned apple cobbler, klassisk amerikansk äppelpaj
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 334

GBR (GI) / port: 6
Recept: 4009 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 4%
Kolhydrater: 30%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Äpple fast sort 2.0 kilo 19%
Farinsocker 2.5 dl 18%
Majsstärkelse Maizena 2.0 msk 1%
Kanel 2.0 tsk 0%
Muskot riven 0.5 tsk 0%
Vaniljpulver 0.5 tsk 0%
Garnering:
Vetemjöl 5.0 dl 26%
Florsocker 2.0 dl 12%
Bakpulver 1.0 msk 1%
Salt 1.0 tsk 0%
Smör kallt 100.0 gram 18%
Standardmjölk (röd) 2.5 dl 4%
Tillbehör:
Vaniljglass 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
Se film, klicka på "Stay at home"under bilden ovan.- Förvärm ugnen på 175°C.
- Äpple: Skala, kärna ur och skiva äpplen. Lägg i bunke, tillsätt socker, majsstärkelse, kanel, muskot och vaniljpulver. Blanda om ordentligt. Lägg i stor ugnsfast form.
- Garnering: Blanda mjöl, florsocker, bakpulver och salt. Tärna smör och tillsätt. Pulsmixa i matberedare till grynig massa. I brist på beredare finhacka med en vass kniv. Tillsätt sedan mjölken lite i taget till en kladdig smet. Fördela garneringen i klumpar ovanpå äpplena.
- Grädda: Sätt in ugnen i cirka 1 timme varvid äpplena är mjuka och garnityret fått lite gyllenbrun färg.
Kockens kommentar
Välj äpple som är fast och smakrikt efter tillagning, till exempel Granny Smith eller Golden Delisious (läs mer, klicka på ingrediens Äpple fastsort). I filmen används "half and half" i stället för mjölk, det vill säga häften grädde hälften mjölk.Alternativ
Fler recept inom Fruktpajer, bärpajer
Liknande recept som Old fashioned apple cobbler, klassisk amerikansk äppelpaj
-
Klassisk äppelpaj
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Apfelstrudel, österrikisk klassisk äppelpaj
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Tarte Tatin - uppochnedvänd äppeltårta
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Amerikansk stor äppelpaj
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelpaj med bovete och hasselnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelpaj med romrussin
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Äpple och päroncrustade med syrliga russin
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian
-
Plommonpaj med mandelmassa
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Zwetschgenkuchen, Zwetschgen Datschi - klassisk tysk sviskontårta
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bärpaj - grundrecept
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan