Skagenröra hemlagad

Foto: Lisa Elmqvist ¤

Skagenröra hemlagad

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Räkor med skal

400.0 

gram

el. skalade räkor

200.0 

gram

Majonnäs äkta

0.5 

dl

Gräddfil

0.5 

dl

Dill finhackad

17.0 

gram

 

Garnering:

 

Fiskrom

50.0 

gram

Citronjuice

1.0 

tsk

 

Alternativ:

 

Färdig skagenröra

 

 

Läs om Tore Wretman >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 189

Kcal / portion: 175

GBR (GI) / port: 0

Recept: 698 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 17%

Fett: 13%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 92 gram)

Ingredienser

Visa:

Räkor med skal 400.0 gram 31%

el. skalade räkor 200.0 gram Äts ej

Majonnäs äkta 0.5 dl 49%

Gräddfil 0.5 dl 10%

Dill finhackad 17.0 gram 1%

 

Garnering:

Fiskrom 50.0 gram 9%

Citronjuice 1.0 tsk 0%

 

Alternativ:

Färdig skagenröra Äts ej

Läs om Tore Wretman > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Skala räkor och finhacka dill.
  2. Blanda alla ingredienser försiktigt.
  3. Servera i portionskopp eller på rostat bröd. Garnera med valfri fiskrom och en dillkvist. 

Kockens kommentar

Fiskrom ingår inte i originalreceptet. Toast Skagen är ett relativt okänt begrepp i Skagen och Danmark. Det var Tore Wretman som kom på rätten och namnet från början. Tores änka har berättat om bakgrunden. Maträtten kom till 1956 när man kappseglade Skagen Runt i Tores mahognybåt Salta Marina. Tyvärr blev det stiltje och besättningen deppade. Tore ville muntra upp besättningen och svängde ihop en macka med vad han hade. En av kamraterna frågade vad den lilla läckerheten kallades. Tore tittade ut över vattnet med Jyllands nordspets i horisonten och svarade "men kära hjärtanes, det är ju en typisk toast Skagen". 

Alternativ

Toast skagen original

Toast skagen

Hemlagad majonnäs

Fler recept inom Röror till mat och smörgås ¤

Liknande recept som Skagenröra hemlagad