
Foto: Film: Il était une fois la pâtisserie, chouquettes
Chouquettes, små chouxbakelser med pärlsocker
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 287

Kcal / portion: 35

GBR (GI) / port: 0
Recept: 970 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 16%
Kolhydrater: 30%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vatten 0.6 dl 0%
Mjölk 0.6 dl 4%
Salt 2.0 krm 0%
Strösocker 1.0 tsk 2%
Smör 50.0 gram 37%
Mjöl 75.0 gram 27%
eller 1.2 dl %
Ägg 2.0 styck 13%
Sprits och tyll > Äts ej
Garnering:
Pärlsocker 0.5 dl 17%
Kockskolan:
Om chouxbakelser > Äts ej
Om chouxdeg > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
Se film, klicka på "Il értat..." under bilden ovan.- Förvärm ugnen på 180°C.
- Deg: Häll i en kastrull vatten, mjölk, salt, socker och smör. Värm på och rör om tills smöret har smält. Tillsätt mjöl lite i taget. Rör om hela tiden tills degen är slät, torr och släpper från kastrullkanten. Ta av från värmen.
- Smet: Vispa upp ägg i en bunke. Tillsätt lite i taget till degen under omrörning. Rör ut till en jämn trögflytande smet.
- Spritsa: Använd en sprits med 1 centimeter rundtyll (läs mer, klicka på ingrediensen). Lägg smörpapper på en ugnsplåt. Spritsa ut små bollar på plåten. Garnera med pärlsocker.
- Grädda chouquetterna i 15 minuter.
Kockens kommentar
Chouxdeg (fr. pâte ā chou) benämns i Sverige branddeg efter tyskans Brandteig (läs mer > Om chouxdeg). Bakverk med chouxdeg kallas i Sverige för "petit chou" vilket inte används i Frankrike där bakverken har enskilda namn. Franskans "chou" betyder bokstavligt litet kålhuvud. Läs mer > Om chouxbakelser.Alternativ
Mariabollar, mördegsklädd choudeg
Fler recept inom Chouxbakelser petit choux ¤
Liknande recept som Chouquettes, små chouxbakelser med pärlsocker
-
Pâte ā choux, petit chouxdeg, branddeg - grundrecept
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Choux ā la crčme, petits chouer med grädde (profiteroles)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Chouquettes, små chouxbakelser med pärlsocker
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gougčres, franska ostpuffar, kuvertbröd
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Éclairs ā la vanille, vaniljeclairer
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Walesbröd (sicksackbröd), chouxdeg på vetebrödsplatta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Mariabollar, mördegsklädd chouxdeg med vaniljkräm
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Frasknyten, chouxdeg i smördegspaket
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Paris-Brest, franskt cykelbakverk
Tid: 1 tim 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan