Choux ā la crčme, petits chouer med grädde (profiteroles)

Foto: Arla ¤

Choux ā la crčme, petits chouer med grädde (profiteroles)

Lägg till ingredienser

Antal styck stora: 12

Smör

75.0 

gram

Vatten

2.0 

dl

Vetemjöl

2.0 

dl

Ägg

3.0 

styck

 

Fyllning:

 

Vispgrädde

2.5 

dl

Hallon färska

2.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om chouxbakelser >

 

 

Om chouxdeg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 268

Kcal / portion: 177

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2119 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 22%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 66 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör 75.0 gram 26%

Vatten 2.0 dl 0%

Vetemjöl 2.0 dl 20%

Ägg 3.0 styck 9%

 

Fyllning:

Vispgrädde 2.5 dl 42%

Hallon färska 2.0 dl 2%

 

Kockskolan:

Om chouxbakelser > Äts ej

Om chouxdeg > Äts ej

Kock: Arla

Tillagning (1 tim )

  1. Förvärm ugnen på 200°C.
  2. Chouxdeg: Koka upp vatten, smör och socker i en kastrull tills smöret löst sig. Tillsätt allt mjöl och rör om hela tiden tills degen inte längre fäster i kastrullkanten. Lägg över i en bunke och låt svalna i 3-5 minuter. Rör ner ett ägg i taget tills ordentligt utrört innan nästa ägg tillsätts. Se recept via länk nedan > Pâte ā choux.
  3. Forma: Lägg bakplåtspapper på smord ugnsplåt (så ligger pappret still). Bäst är att spritsa ut deg, men kan också klickas ut i små eller stora högar.
  4. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Öppna inte ugnsluckan under avbakningen för bakverken sjunker ihop av kall luft. Låt kallna på galler.
  5. Fyllning: vispa grädde till hårt skum. Skär eller klipp av ett lock och fyll med grädde och bär. Alternativt fyll med vaniljkräm. Som förrätt passar till exempel crčme fraiche och räkor.

Kockens kommentar

Detta är en lite förenklad variant av receptoriginalet. För detaljbeskrivning se recept > Pâte ā choux.

Petits chouer är ett svenskt begrepp. Benämns i Frankrike benämns profiteroles. Chouxdeg ger ett bröd med luftiga hålrum, som kan fyllas på olika sätt. Läs mer > Om chouxbakelser.

Alternativ

Pâte ā choux grundrecept

Fler recept inom Chouxbakelser petit choux ¤

Liknande recept som Choux ā la crčme, petits chouer med grädde (profiteroles)