Hemlagad kallfryst glass på crème fraiche

Foto: Skånemejerier ¤

Hemlagad kallfryst glass på crème fraiche

Lägg till ingredienser

Antal dl: 10

Vispgrädde

3.0 

dl

Creme fraiche

1.0 

dl

Äggula

2.0 

styck

Strösocker

0.5 

dl

Honung flytande

0.5 

dl

 

Smaksättare:

 

Sötmandel hela

100.0 

gram

Strösocker

2.0 

msk

Flingsalt

2.0 

tsk

 

Kockskolan:

 

Så tilllagas glass >

 

 

Så vänder man ner >

 

 

Om glass >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 395

Kcal / portion: 265

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2650 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 31%

Kolhydrater: 23%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 67 gram)

Ingredienser

Visa:

Vispgrädde 3.0 dl 41%

Creme fraiche 1.0 dl 12%

Äggula 2.0 styck 4%

Strösocker 0.5 dl 7%

Honung flytande 0.5 dl 9%

 

Smaksättare:

Sötmandel hela 100.0 gram 23%

Strösocker 2.0 msk 4%

Flingsalt 2.0 tsk 0%

 

Kockskolan:

Så tilllagas glass > Äts ej

Så vänder man ner > Äts ej

Om glass > Äts ej

Tillagning (45 min + 4 tim )

  1. Smaksättare: Torrosta mandel i en stekpanna till de fått lite färg (steka utan fett). Tillsätt socker och salt och låt sockret karamelliseras på mandlarna under omrörning. Lägg över på bakplåtspapper, låt svalna och hacka dem sedan.
  2. Glass: Vispa grädden fast. Vänd ner crème fraiche, äggulor, socker och honung (läs mer > Så vänder man ner). Blanda i mandelhack, men spar lite till garnering. Häll smeten i en form (brödform).
  3. Ställ in i frysen i 3-4 timmar. Rör om flera gånger medan glassen fryser för att minska på kristallbildning (läs mer > Så lagas glass).

Kockens kommentar

För att få en jämn fin glass med små kristaller måste glassmeten röras om under frysningen och lite luft röras in, vilket är svårt utan glassmaskin. Ett bra alternativ till ovanstående recept är att i stället tillreda en parfait eller semifreddo. Frusen yoghurt är också ett alternativ. Se recept via länk nedan. Läs mer > Så tillagas glass. 

Kallfrusen glass är kall glassmet som fryses, till skillnad från "sjuden glass" där glassmeten först värms upp till 72-82°C innan den fryses. Läs mer > Så tillagas glass.

Alternativ

Vaniljparfait på Arlas vis

Frozen yoghurt

Vaniljglass utan glassmaskin

Kallfryst vaniljglass i glassmaskin

Sjuden vaniljglass i glassmaskin

Kallfryst indisk glass

Fler recept inom Hemlagad glass ¤

Liknande recept som Hemlagad kallfryst glass på crème fraiche