Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 395

Kcal / portion: 265

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2650 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 31%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vispgrädde 3.0 dl 41%
Creme fraiche 1.0 dl 12%
Äggula 2.0 styck 4%
Strösocker 0.5 dl 7%
Honung flytande 0.5 dl 9%
Smaksättare:
Sötmandel hela 100.0 gram 23%
Strösocker 2.0 msk 4%
Flingsalt 2.0 tsk 0%
Kockskolan:
Så tilllagas glass > Äts ej
Så vänder man ner > Äts ej
Om glass > Äts ej
Kock: Skånemejerier
Tillagning (45 min + 4 tim )
- Smaksättare: Torrosta mandel i en stekpanna till de fått lite färg (steka utan fett). Tillsätt socker och salt och låt sockret karamelliseras på mandlarna under omrörning. Lägg över på bakplåtspapper, låt svalna och hacka dem sedan.
- Glass: Vispa grädden fast. Vänd ner crème fraiche, äggulor, socker och honung (läs mer > Så vänder man ner). Blanda i mandelhack, men spar lite till garnering. Häll smeten i en form (brödform).
- Ställ in i frysen i 3-4 timmar. Rör om flera gånger medan glassen fryser för att minska på kristallbildning (läs mer > Så lagas glass).
Kockens kommentar
För att få en jämn fin glass med små kristaller måste glassmeten röras om under frysningen och lite luft röras in, vilket är svårt utan glassmaskin. Ett bra alternativ till ovanstående recept är att i stället tillreda en parfait eller semifreddo. Frusen yoghurt är också ett alternativ. Se recept via länk nedan. Läs mer > Så tillagas glass.Kallfrusen glass är kall glassmet som fryses, till skillnad från "sjuden glass" där glassmeten först värms upp till 72-82°C innan den fryses. Läs mer > Så tillagas glass.
Alternativ
Kallfryst vaniljglass i glassmaskin
Fler recept inom Hemlagad glass ¤
Liknande recept som Hemlagad kallfryst glass på crème fraiche
-
Hemlagad sjuden vaniljglass i glassmaskin
Tid: 1 tim (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemlagad kallfryst vaniljglass i glassmaskin
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Maskintillverkarens kallfrysta vaniljglass
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemlagad vaniljglass utan glassmaskin
Tid: 45 min (+ 4 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemlagad sjuden chokladglass
Tid: 1 tim (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemlagad sjuden vit chokladglass
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemlagad sjuden glass med brynt smör
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemlagad kallfryst vit chokladglass med bär
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Hemlagad kallfryst glass på crème fraiche
Tid: 45 min (+ 4 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Skånemejerier
-
Kulfi, kallfryst indisk glass
Tid: 45 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan