Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 305

Kcal / portion: 218

GBR (GI) / port: 1
Recept: 3275 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 23%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vispgrädde 4.0 dl 44%
Vit choklad hackad 300.0 gram 49%
Ägg 2.0 styck 4%
Hallon 3.0 dl 2%
Garnering:
Hallon 3.0 dl 2%
Alternativ:
Jordgubbar 0%
Blåbär 0%
Kockskolan:
Så tilllagas glass > Äts ej
Tillaga i glassmaskin > Äts ej
Så vispas grädde > Äts ej
Så smälts choklad > Äts ej
Så vänder man ner > Äts ej
Kock: Arla
Tillagning (45 min + 1 tim )
- Kräm: Vispa grädden fast.
- Smält choklad på svag värme i vattenbadskastrull eller mikro så att den precis bara smälter.
- Vispa upp ägg och tillsätt chokladen under kraftig omrörning.
- Mosa hallonen. Vänd ner grädde och mosade hallon i chokladsmeten.
- Glassmaskin: För-starta maskinen. Kör smeten i 30-60 minuter tills seg. Tiden beroende på maskin och mängd. Vissa maskiner stänger av sig själva.
- Servera direkt och njut av den krämiga glassen eller ställ behållaren en stund i frysen så smälter den långsammare på tallriken.
- Förvara: Häll glassen i en för-fryst tättslutande behållare. Detta för att inte formen skall smälta glass som bildar kristaller. Ställ in i frysen. Hårdfrusen glass tinas en stund för att mjukna. Bästa serveringstemperatur är -15 till -12°C.
- Utan glassmaskin hälls smeten i en behållare (brödform) och ställs in i frysen i 3-4 timmar. Rör om i smeten ett flertal gånger under infrysningen för att minska kristallbildning. Ju fler gånger desto bättre.
Kockens kommentar
För att glass skall bli slät och fin utan märkbara kristaller måste glassen röras om under frysprocessen. Detta sker i glassmaskin varvid även lite luft arbetas in. I brist på sådan får man göra så gott man kan enligt ovan eller acceptera att glassen är lite grynig. Läs mer > Så lagas glass.Kallfrusen glass är kall glassmet som fryses, till skillnad från "sjuden glass" där glassmeten först värms upp till 72-82°C innan den fryses. Läs mer > Så tillagas glass.
Alternativ
Fler recept inom Hemlagad glass ¤
Liknande recept som Hemlagad kallfryst vit chokladglass med bär
-
Hemlagad sjuden vaniljglass i glassmaskin
Tid: 1 tim (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemlagad kallfryst vaniljglass i glassmaskin
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Maskintillverkarens kallfrysta vaniljglass
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemlagad vaniljglass utan glassmaskin
Tid: 45 min (+ 4 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemlagad sjuden chokladglass
Tid: 1 tim (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemlagad sjuden vit chokladglass
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemlagad sjuden glass med brynt smör
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemlagad kallfryst vit chokladglass med bär
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Hemlagad kallfryst glass på crème fraiche
Tid: 45 min (+ 4 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Skånemejerier
-
Kulfi, kallfryst indisk glass
Tid: 45 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan