Hemlagad kallfryst vit chokladglass med bär

Foto: Arla ¤

Hemlagad kallfryst vit chokladglass med bär

Lägg till ingredienser

antal dl: 15

Vispgrädde

4.0 

dl

Vit choklad hackad

300.0 

gram

Ägg

2.0 

styck

Hallon

3.0 

dl

 

Garnering:

 

Hallon

3.0 

dl

 

Alternativ:

 

Jordgubbar

 

 

Blåbär

 

 

 

Kockskolan:

 

Så tilllagas glass >

 

 

Tillaga i glassmaskin >

 

 

Så vispas grädde >

 

 

Så smälts choklad >

 

 

Så vänder man ner >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 305

Kcal / portion: 218

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3275 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 23%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 72 gram)

Ingredienser

Visa:

Vispgrädde 4.0 dl 44%

Vit choklad hackad 300.0 gram 49%

Ägg 2.0 styck 4%

Hallon 3.0 dl 2%

 

Garnering:

Hallon 3.0 dl 2%

 

Alternativ:

Jordgubbar 0%

Blåbär 0%

 

Kockskolan:

Så tilllagas glass > Äts ej

Tillaga i glassmaskin > Äts ej

Så vispas grädde > Äts ej

Så smälts choklad > Äts ej

Så vänder man ner > Äts ej

Kock: Arla

Tillagning (45 min + 1 tim )

  1. Kräm: Vispa grädden fast.
  2. Smält choklad på svag värme i vattenbadskastrull eller mikro så att den precis bara smälter.
  3. Vispa upp ägg och tillsätt chokladen under kraftig omrörning.
  4. Mosa hallonen. Vänd ner grädde och mosade hallon i chokladsmeten.
  5. Glassmaskin: För-starta maskinen. Kör smeten i 30-60 minuter tills seg. Tiden beroende på maskin och mängd. Vissa maskiner stänger av sig själva.
  6. Servera direkt och njut av den krämiga glassen eller ställ behållaren en stund i frysen så smälter den långsammare på tallriken.
  7. Förvara: Häll glassen i en för-fryst tättslutande behållare. Detta för att inte formen skall smälta glass som bildar kristaller. Ställ in i frysen. Hårdfrusen glass tinas en stund för att mjukna. Bästa serveringstemperatur är -15 till -12°C.
  8. Utan glassmaskin hälls smeten i en behållare (brödform) och ställs in i frysen i 3-4 timmar. Rör om i smeten ett flertal gånger under infrysningen för att minska kristallbildning. Ju fler gånger desto bättre.

Kockens kommentar

För att glass skall bli slät och fin utan märkbara kristaller måste glassen röras om under frysprocessen. Detta sker i glassmaskin varvid även lite luft arbetas in. I brist på sådan får man göra så gott man kan enligt ovan eller acceptera att glassen är lite ­grynig. Läs mer > Så lagas glass.

Kallfrusen glass är kall glassmet som fryses, till skillnad från "sjuden glass" där glassmeten först värms upp till 72-82°C innan den fryses. Läs mer > Så tillagas glass.

Alternativ

Kallfryst vaniljglass i glassmaskin

Hemlagad sjuden chokladglass

Kallfryst glass på crème fraiche

Fler recept inom Hemlagad glass ¤

Liknande recept som Hemlagad kallfryst vit chokladglass med bär