Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 355

Kcal / portion: 206

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3711 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 24%
Kolhydrater: 30%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Vispgrädde 5.0 dl 49%
Saffran 0,5 gram 0.5 förp. 0%
Kondenserad mjölk sockrad 4.0 dl 49%
Kardemumma mald 1.0 tsk 0%
Pistagenötter 0.5 dl 2%
Alternativ:
Vispgrädde 5.0 dl Äts ej
Äggula 4.0 styck Äts ej
Anis mald Äts ej
Lime el. citron Äts ej
Majsstärkelse Äts ej
Kockskolan:
Om glass > Äts ej
Så tilllagas glass > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min + 8 tim )
Se film, klicka på "Hotkins" under bilden.
- Koka upp hälften av grädden med saffran. Ställ i kylskåp över natt.
- Krossa, finhacka pistagenötter.
- Kräm: Ta ut grädden och tillsätt resterande grädde. Vispa krämen fast (= mjuka toppar). Tillsätt kondenserad mjölk, kardemumma och nötter (spar en del till garnering). Vispa samman till jämn smet.
- Frys: Häll upp i formar och ställ in i frysen i 3-4 timmar. Servera.
Kockens kommentar
Traditionell kulfi tillagas på mjölk som kokas under lång tid tills volymen minskat avsevärt och smaken koncentrerats. Serverades i små lerkrus kallad "matki" mer som godis än glass i brist på is. Det finns olika varianter kulfi. Kan också tillredas på grädde och ägg, samt smaksättas på olika sätt. Ibland tillsätts majsstärkelse eller andra förtjockningsmedel. Läs mer > Om glass.
Kallfrusen glass är kall glassmet som fryses, till skillnad från "sjuden glass" där glassmeten först värms upp till 72-82°C innan den fryses. Läs mer > Så tillagas glass.
Alternativ
Hemlagad glass utan glassmaskin
Fler recept inom Hemlagad glass ¤
Liknande recept som Kulfi, kallfryst indisk glass
-
Hemlagad sjuden vaniljglass i glassmaskin
Tid: 1 tim (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemlagad kallfryst vaniljglass i glassmaskin
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Maskintillverkarens kallfrysta vaniljglass
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemlagad vaniljglass utan glassmaskin
Tid: 45 min (+ 4 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemlagad sjuden chokladglass
Tid: 1 tim (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemlagad sjuden vit chokladglass
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemlagad sjuden glass med brynt smör
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemlagad kallfryst vit chokladglass med bär
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Hemlagad kallfryst glass på crème fraiche
Tid: 45 min (+ 4 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Skånemejerier
-
Kulfi, kallfryst indisk glass
Tid: 45 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan