Frozen yoghurt, fryst yoghurt grundrecept

Foto: Film: Lacey Baier, frozen yoghurt

Frozen yoghurt, fryst yoghurt grundrecept

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Yoghurt naturell 3%

5.0 

dl

Bär frysta

2.0 

gram

 

Alternativ:

 

Frukt

 

 

 

Smaksättningsalternativ:

 

Florsocker

1.0 

dl

Honung

 

 

Lönnsirap

 

 

Syntetisk sötning }

 

 

Vaniljstång

 

 

Vanillinsocker

 

 

Citron el. lime

 

 

Ingefära

 

 

Kakaopulver

 

 

Choklad

 

 

Nöt-/chokladkräm, Nutella

 

 

Jordnötssmör

 

 

 

Kockskolan:

 

Om frusen yoghurt >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 94

Kcal / portion: 143

GBR (GI) / port: 2

Recept: 574 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 3%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 153 gram)

Ingredienser

Visa:

Yoghurt naturell 3% 5.0 dl 54%

Bär frysta 2.0 gram 0%

 

Alternativ:

Frukt 0%

 

Smaksättningsalternativ:

Florsocker 1.0 dl 42%

Honung 0%

Lönnsirap 0%

Syntetisk sötning } 0%

Vaniljstång 0%

Vanillinsocker 0%

Citron el. lime 0%

Ingefära 0%

Kakaopulver 0%

Choklad 0%

Nöt-/chokladkräm, Nutella 0%

Jordnötssmör 0%

 

Kockskolan:

Om frusen yoghurt > Äts ej

Kock: Kockskolan

Uppdragsgivare: Kockskolan

Tillagning

Se film, klicka på "Lacey Baier" under bilden.

  1. Ingredienser: Alla slags bär kan används, helst frysta utan socker men färska och sockrade kan också användas. Frukt och även grönsaker kan användas till exempel förkokt rabarber. Bäst är att söta med florsocker, men strösocker, honung eller syntetiska sötningsmedel går också bra att använda. En neutral yoghurt är bäst, gärna en grekisk eller turkisk som smaksätts enligt eget önskemål, men smaksatt sådan till exempel med vanilj fungerar också. Ingrediensmängderna kan varieras enligt tycke och smak. 
  2. Mixa bär och yoghurt i en matberedare med kniv eller i en stark matmixer till slät smet. Har man inte det får man mosa och blanda efter bästa förmåga (se recept > Arlas enkla frozen yoghurt). Om smeten blir för stel (kall), låt stå en stund innan den mixas färdig.
  3. Smaksätt med socker och andra ingredienser enligt eget önskemål. I filmens blandas till exempel jordnötssmör eller kakaopulver med banan och yoghurt.
  4. Frys: Används frysta bär och kall yoghurt kan desserten serveras direkt. Är den inte tillräckligt kall ställs den i kylen en timme eller så.
  5. Garnera med frukt, hackad choklad eller annat enligt egen smak.

Kockens kommentar

Utan matberedare eller mixer, se recept > Arlas enkla frozen yoghurt. Yoghurten kan också formas till en tårta och frysas (se recept > Frusen yoghurttårta med rabarber. Läs > Om frusen yoghurt.

Alternativ

Arlas enkla frozen yoghurt

Frusen yoghurttårta med rabarber

Fler recept inom Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤

Liknande recept som Frozen yoghurt, fryst yoghurt grundrecept