För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: The Cooking Foodie, churros

Churros, friterade munkar på spanskt vis (standardrecept)

Lägg till ingredienser

Portioner: 16

Vatten

2.5 

dl

Smör

100.0 

gram

Strösocker

2.0 

msk

Vetemjöl

2.0 

dl

Ägg

3.0 

styck

Frityrolja till fritering

 

 

 

Chokladsås:

 

Mörk choklad hackad

200.0 

gram

Vispgrädde

2.5 

dl

 

Garnering:

 

Strösocker

0.5 

dl

Kanel mald

1.0 

tsk

 

Tillbehör:

 

Sprits och tyll >

 

 

Hålslev >

 

 

Fritös >

 

 

 

Kockskolan:

 

Om munkar >

 

 

Så smälts choklad >

 

 

Så friterar man >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 356

Kcal / portion: 228

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3646 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 25%

Kolhydrater: 29%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 64 gram)

Ingredienser

Visa:

Vatten 2.5 dl 0%

Smör 100.0 gram 20%

Strösocker 2.0 msk 3%

Vetemjöl 2.0 dl 12%

Ägg 3.0 styck 6%

Frityrolja till fritering Äts ej

 

Chokladsås:

Mörk choklad hackad 200.0 gram 29%

Vispgrädde 2.5 dl 25%

 

Garnering:

Strösocker 0.5 dl 5%

Kanel mald 1.0 tsk 0%

 

Tillbehör:

Sprits och tyll > Äts ej

Hålslev > Äts ej

Fritös > Äts ej

 

Kockskolan:

Om munkar > Äts ej

Så smälts choklad > Äts ej

Så friterar man > Äts ej

Tillagning (1 tim )

Se film, klicka på "Foodie" under bilden.

  1. Chokladsås: Finhacka choklad och lägg i bunke. Värm upp grädde till cirka 40°C. Vid högre temperaturer blir choklad grynig (läs mer > Så smälts choklad). Häll den varma grädden över chokladen och rör om tills allt blandats väl. Värm på vid behov och inför servering.
  2. Garnering: Blanda socker med kanel på en tallrik.
  3. Deg: Koka upp vatten socker och smör skuret i bitar så att allt löses upp. Sänk till låg värme. 
  4. Tillsätt mjöl och rör om till en homogen ganska fast deg. Låt svalna något. Är temeperaturen för hög (60°C+) koagulerar ägg.
  5. Tillsätt ett ägg i taget och rör om till ägget lösts upp helt i smeten. Tillsätt nästa ägg.
  6. Fritera: Hetta upp olja till 180°C. Läs mer > Så friterar man.
  7. Fyll Sprits med stjärntyll. Pressa ut strängar direkt i den heta oljan 8-10 centimeter långa. Kapa med kniv.
  8. Fritera 4-5 stavar i taget, inte för många samtidigt, några minuter tills gyllenbruna. Vänd om med hålslev så att de får färg runtom.
  9. Serveras helst varma med varm chokladsås.

Kockens kommentar

Churros

 

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Friterade bakverk ¤

Liknande recept som Churros, friterade munkar på spanskt vis (standardrecept)