Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 356

Kcal / portion: 228

GBR (GI) / port: 1
Recept: 3646 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 25%
Kolhydrater: 29%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Vatten 2.5 dl 0%
Smör 100.0 gram 20%
Strösocker 2.0 msk 3%
Vetemjöl 2.0 dl 12%
Ägg 3.0 styck 5%
Frityrolja till fritering Äts ej
Chokladsås:
Mörk choklad hackad 200.0 gram 29%
Vispgrädde 2.5 dl 25%
Garnering:
Strösocker 0.5 dl 5%
Kanel mald 1.0 tsk 0%
Tillbehör:
Sprits och tyll > Äts ej
Hålslev > Äts ej
Fritös > Äts ej
Kockskolan:
Om frityrkransar > Äts ej
Så smälts choklad > Äts ej
Så friterar man > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
Se film, klicka på "Foodie" under bilden.
- Chokladsås: Finhacka choklad och lägg i bunke. Värm upp grädde till cirka 40°C. Vid högre temperatur kan chokladen bli grynig (läs mer > Så smälts choklad). Häll den varma grädden över chokladen och rör om tills allt blandats väl. Värm på vid behov och inför servering.
- Garnering: Blanda socker med kanel på en tallrik.
- Deg: Koka upp vatten socker och smör skuret i bitar så att allt löses upp. Sänk till låg värme.
- Tillsätt mjöl och rör om till en homogen ganska fast deg. Låt svalna något. Är temeperaturen för hög (60°C+) koagulerar ägg.
- Tillsätt ett ägg i taget och rör om till ägget lösts upp helt i smeten. Tillsätt nästa ägg.
- Fritera: Hetta upp olja till 180°C. Läs mer > Så friterar man.
- Fyll Sprits med stjärntyll. Pressa ut strängar direkt i den heta oljan 8-10 centimeter långa. Kapa med kniv.
- Fritera 4-5 stavar i taget, inte för många samtidigt, några minuter tills gyllenbruna. Vänd om med hålslev så att de får färg runtom.
- Serveras helst varma med varm chokladsås.
Kockens kommentar
Churros
Fler recept inom Friterade kakor, bakverk
Liknande recept som Churros, friterade munkar på spanskt vis (standardrecept)
-
Donuts, doughnuts, munkar, flottyrkransar - grundrecept
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Cronut = croissant + dougnut
Tid: 2 tim (+ 3 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Gammaldags pösmunkar i munkjärn
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredriks Fika
-
Berlinermunkar, Äppelmunkar, Berliner Pfannkuchen
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Schmalzkuchen, Schmalzgreben, Mutzen - friterade degknyten
Tid: 30 min (+ 45 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Crullers, Cruller donuts-doughnuts, Germain crullers, French crullers
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spritzkuchen (spritskaka), tyska munkar, German crullers
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Koreanska chapssal doughnuts, munkar med söt bönfyllning
Tid: 1 tim (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Churros, friterade munkar på spanskt vis (standardrecept)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Spanska churros
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan