Matyoghurt och coleslaw (klicka för större bild)

Fotograf/bild: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Matyoghurt }

(matlagningsyoghurt)

Matyoghurt är mjölk som syrats med mjölksyre­bakterier. Matyoghurt kan redas och används därför bl.a. till såser. Passar även till olika röror t.ex. grönsaksraita och grekisk gurksallad, till soppor, bakpotatis etc. Extra bra till kryddiga rätter.

Matyoghurt är fetare än vanlig yoghurt (3%), men har mindre fett än t.ex. matlagningsgrädde (15%).

Fetthalt ca: 8%.
Förvaring: Kylskåp vid högst +8°C. Ej frysbar.
Hållbarhet: 3 veckor för obruten fpk.

Läs mer

Mjölkfrämjandet

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj

Recept med Matyoghurt }

Det finns 43 recept med Matyoghurt }