Låglaktosyoghurt

Fotograf/bild: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Låglaktosyoghurt

(laktosfri yoghurt)

Låglaktosyoghurt är yoghurt där 80-100% av det naturliga mjölksockret (laktos) har omvandlats till glukos och galaktos. Låglaktosyoghurt finns att köpa som starndard-, eller lågfettsprodukt. (läs mer > Låglaktosmjölk, laktosfri mjölk).

  • Fetthalt: 0,4% - 3%.
  • Smak: Sötare än vanligt yoghurt pga att laktosen omvandlats till de sötare sockerarterna glukos och galaktos.
  • Alternativ vara: Låglaktosfil.
  • Försäljning/säsong: Året om.
  • Förvaras kallt vid högst +8°C. Hållbarhet: 1-2 veckor. Hållbarheten i öppnad förpackning 4 - 5 dagar.

Hälsa: Yoghurten är lika näringsrik som vanlig mjölk.


SÅ ANVÄNDS LÅGLAKTOSYOGHURT

Låglaktosyoghurt används istället för vanlig yoghurt till barn och vuxna med viss laktosintolerans. Läs mer > Laktosintolerans.

Läs mer

Låglaktosfil

Laktosintolerans

Sockerarter, sackarider

Celiakiförbundet.se

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj