
Laxburgare med mangosalsa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 342

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1369 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 8%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé utan skinn 500.0 gram 66%
Jalapeno inlagd (Old el Paso) 2.0 styck 1%
Salt 1.0 tsk 0%
Lime färskpressad 1.0 styck 1%
Potatismjöl 1.0 msk 3%
Matyoghurt 2.0 dl 17%
Mango 1.0 styck 12%
Salladslök 1.0 styck 0%
Skapat av: Arla
Tillagning
- Finhacka lax eller mixa grovt.
- Blanda hälften av pepparen med laxen, salt, rivet limeskal, mjöl och 1/4 av yoghurten till en färs. Forma färsen till stora biffar.
- Kärna ur och finhacka chilin. Skala, kärna ur och hacka mango. Finstrimla salladslök. Blanda mango, salladslök och limesaft med yoghurten och pepparn som är kvar.
- Stek laxburgarna i smör cirka 2 minuter på varje sida.
- Servera på rostat bröd med såsen och sallad.
Fler recept inom Fiskburgare
Liknande recept som Laxburgare med mangosalsa
-
Fiskfärs - grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fiskburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Müslipanerad laxburgare med äppelröra
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fiskekaker - klassisk norsk fiskburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laksfiskekaker - norska laxburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rödingburgare med apelsinsmak
Tid: 40 min (+ 20 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Laxburgare med avokado och rostad klyftpotatis
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Spättafiskburgare med dill- och senapsrostad aubergine
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
-
Sillbullar med korintsås
Tid: 45 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Laxbullar med karamelliserade svartrötter
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: