Crumpets, engelska pannkaksbröd

Foto: Titli Nihaan

Crumpets, engelska pannkaksbröd

Lägg till ingredienser

Antal bullar: 10

Vetemjöl

5.0 

dl

Mjölk

2.5 

dl

Vatten

1.8 

dl

Strösocker

3.0 

tsk

Torrjäst

2.0 

tsk

Salt

1.0 

tsk

Vattenreduktion bröd

-2.6 

dl

Matcylinder 8cm >

4.0 

styck

 

Tillbehör:

 

Smör

 

 

Marmelad

 

 

Marmite

 

 

Kvarg 10% fett

 

 

 

Kockskolan:

 

Om English muffins >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 258

Kcal / portion: 128

GBR (GI) / port: 12

Recept: 1285 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 3%

Kolhydrater: 49%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 50 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 5.0 dl 82%

Mjölk 2.5 dl 12%

Vatten 1.8 dl 0%

Strösocker 3.0 tsk 4%

Torrjäst 2.0 tsk 2%

Salt 1.0 tsk 0%

Vattenreduktion bröd -2.6 dl -0%

Matcylinder 8cm > 4.0 styck Äts ej

 

Tillbehör:

Smör 0%

Marmelad 0%

Marmite 0%

Kvarg 10% fett 0%

 

Kockskolan:

Om English muffins > Äts ej

Tillagning (30 min )

Se film. klicka på "Bread Kitchen" under bilden.

  1. Smet: Värm mjölk och vatten till fingervarmt. Tillsätt socker och mula ner jäst. Rör om tills jästen löst sig. Låt stå och dra i 10 minuter.
  2. Vispa ner mjöl lite i taget till en trögflytande smet. Rör ner salt.
  3. Täck över och låt jäsa i 1,5-2 timmar.
  4. Stek: Fetta in matcylindrar och stekpanna. Stek på låg värme. Ställ ringarna i stekpannan och fyll dem med 1 centimeter smet. Låt dem steka försiktigt i 7-10 minuter, tills utan är torr, bubblig och gummiartad.
  5. Lyft upp ringarna och lossa brödet från ringen med hjälp av en kniv. Stek den andra sidan 1-1,5 minuter tills gyllene yta. Tvätta och fetta in ringarna inför nästa omgång.
  6. Servera: Crumplets är godas nybakade, fortfarande varma. Serveras på engelskt vis med smör och pålägg som marmite (se dito), marmelad eller cream cheese (krämig färskost).

Kockens kommentar

Crumpets (pikelets) är bröd liknande engelska muffins. Skillnaden är främst att degen är lösare. Ett vanligt bröd på 1800-talet då man saknade ugn i hemmen, särskilt i Wales. Dessförinnan ett hårt flatbröd. I Storbritannien kallas sådant bröd inklusive engelska muffins för griddle cakes ("hällakakor"), läs mer > Om engelska muffins.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Cirka 26 cl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Alternativ

Engelska muffins

Småbröd grundrecept

Fler recept inom Små bröd, frallor, kuvertbröd

Liknande recept som Crumpets, engelska pannkaksbröd