English Muffins (engelska muffins), pannstekt fralla

Foto: Emma´s Goodies

English Muffins (engelska muffins), pannstekt fralla

Lägg till ingredienser

Antal muffins: 12

Vetemjöl

7.0 

dl

Mellanmjölk

3.0 

dl

Strösocker

2.0 

msk

Jäst röd färsk till söt deg

30.0 

gram

Salt

2.0 

tsk

Polentagryn

2.0 

msk

 

Alternativ:

 

Torrjäst röd till söt deg

7.0 

gram

Honung

2.0 

msk

Matfett (smör)

50.0 

gram

Ister matfett

50.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så rundrivs deg >

 

 

Om English muffins >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 227

Kcal / portion: 154

GBR (GI) / port: 12

Recept: 1843 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 2%

Kolhydrater: 45%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 68 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 7.0 dl 80%

Mellanmjölk 3.0 dl 8%

Strösocker 2.0 msk 6%

Jäst röd färsk till söt deg 30.0 gram 2%

Salt 2.0 tsk 0%

Polentagryn 2.0 msk 4%

 

Alternativ:

Torrjäst röd till söt deg 7.0 gram Äts ej

Honung 2.0 msk Äts ej

Matfett (smör) 50.0 gram Äts ej

Ister matfett 50.0 gram Äts ej

 

Kockskolan:

Så rundrivs deg > Äts ej

Om English muffins > Äts ej

Tillagning (45 min + 3 tim )

Se film, klicka på "Emma" under bilden.

  1. Smula ner jäst i en bunke och tillsätt fingervarm mjölk (~37ºC). Rör om tills jästen löst upp sig. I filmen används hälften mjölk, hälften vatten.
  2. Deg: Blanda mjöl med socker. Tillsätt mjölk och blanda till en smidig kladdig deg. Tillsätt salt efter ett tags blandning.
  3. Rundriv (knåda) degen väl (se filmen, läs mer > Så rundrivs deg). Låt degen jäsa övertäckt till nästan dubbel storlek, vilket tar cirka 2 timmar.
  4. Ta ut degen på lätt mjölat bakbord. Dela i portionsbitar och rundriv (rulla) varje bulle ( läs mer > Så rundrivs deg). Strö majsgryn på en plåt och lägg bullarna därpå.

    Eller, häll ut degen på mjölat bakbord. Låt vila övertäckt i 10 minuter. Tryck ut degen till en platta 1-1,5 centimeter tjock. Stansa ut ringar (7-8 cm breda) med en matring eller stort glas. Se film via > Om English muffins.
  5. Lägg  bullarna på bakplåtspapper och täck över. Låt jäsa i 45 minuter.
  6. Stek bullarna i omgångar i torr non-stickpanna eller i smord stekpanna på svag värme cirka 5 minuter till gyllenbrun yta, utan att svartbränna. Vänd och stek den andra sidan något kortare tid.
  7. Servera: Brödet är godast nybakat. Dela dem på mitten och ät dem med smör och pålägg. Skall bullarna delas med gaffel, som i filmen, bör de ha kallnat i en timme.

Kockens kommentar

Engelska muffins är klassiskt frukostbröd delad på mitten, vilket anses bäst ske med gaffel (se film, klicka på Emma under bilden ovan). Ofta lätt rostat serverad med smör och söta pålägg som sylt och honung, eller med mer matiga pålägg som ägg, bacon och korv. Brödet är i USA klassiskt tillbehör Egg Benedict (se recept > Egg Benedict - original.

Griddle cakes ("hällakakor") är en i England en beteckning för bröd som inte knådas och steks på en häll, det vill säga på en plan yta (jfr. spishäll, berghäll) till exempel i stekpanna. Hit räknas också så kallade Crumplets (se dito recept via länk nedan) Läs mer > Om English muffins.

Alternativ

Egg Benedict - original

Crumplets, engelska pannkaksbröd

Småbröd grundrecept

Fler recept inom Små bröd, frallor, kuvertbröd

Liknande recept som English Muffins (engelska muffins), pannstekt fralla