Kaffebullar, hastbullar, snabba vetebullar med bakpulver

Foto: Fredriks Fika ¤

Kaffebullar, hastbullar, snabba vetebullar med bakpulver

Lägg till ingredienser

Antal bullar: 10

Vetemjöl

5.0 

dl

Strösocker

1.0 

dl

Bakpulver

2.0 

tsk

Kardemumma grovmald

1.0 

tsk

Kanel mald

1.0 

tsk

Smör

100.0 

gram

Ägg

1.0 

styck

Mjölk

1.5 

dl

 

Garnering:

 

Pärlsocker

2.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om vetebullar >

 

 

Så formas vetebullar >

 

 

Så bakas vetebröd >

 

 

Om bakpulverbröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 350

Kcal / portion: 245

GBR (GI) / port: 9

Recept: 2450 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 14%

Kolhydrater: 50%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 70 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 5.0 dl 43%

Strösocker 1.0 dl 16%

Bakpulver 2.0 tsk 1%

Kardemumma grovmald 1.0 tsk 0%

Kanel mald 1.0 tsk 0%

Smör 100.0 gram 30%

Ägg 1.0 styck 3%

Mjölk 1.5 dl 4%

 

Garnering:

Pärlsocker 2.0 msk 4%

 

Kockskolan:

Om vetebullar > Äts ej

Så formas vetebullar > Äts ej

Så bakas vetebröd > Äts ej

Om bakpulverbröd > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Förvärm ugnen på 225°C.
  2. Deg: Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Tillsätt och smula sönder smör med fingrarna.
  4. Tillsätt ägg och mjölk. Rör ihop till en klibbig deg.
  5. Forma runda bullar och lägg muffinsform. Strö överpärlsocker.
  6. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.

Kockens kommentar

Mat- och vetebröd tillagat med bakpulver kallas ibland hastbröd för att det går fort att tillaga. Till exempel scones och så kallat filmjölksbröd (läs mer > Om bakpulverbröd). Vanligtvis formas vetebullar på olika sätt (läs mer > Så formas vetebullar), men då måste brödet bakas med jäst för att bli elastisk och formbar (se recept > Vetebullar, kanelbullar grundrecept).

Vetebullar formas på olika sätt till. Man talar mest om snäckor eller knutar, men de kan också formas till hjärtan, blommor, kringlor med mera. Degen kan vara så kallad 2-slagsdeg, det vill säga kavlad deg med fyllning som dubbelviks, eller 3-slagdeg (tre lager). Det finns också knutar utan fyllning och bullar som inte kavlats (= detta recept). Läs mer > Så formas vetebullar.

Några andra hastbröd

Scones

Yoghurtlimpa

Mörkt filmjölksbröd

Alternativ: Vetebullar, kanelbullar grundrecept

Fler recept inom Vetebröd, vetebullar

Liknande recept som Kaffebullar, hastbullar, snabba vetebullar med bakpulver