Liverpool Scouse, klassisk brittisk lapskojs

Foto: Film: KeefCooks, scouse

Liverpool Scouse, klassisk brittisk lapskojs

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Lammbog+bringa m. ben

1500.0 

gram

Lammkött ej ben/portion

200.0 

gram

el. nötkött

 

 

Gul lök

1.0 

st stor

Oxbuljong avfettad

1.5 

liter

el. vatten + konc. fond

 

 

Potatis

4.0 

st stora

Morötter

2.0 

st stora

Salt och svartpeppar

 

 

Worcestershiresås

 

 

 

Kockskolan:

 

Om lapskojs >

 

 

Så skummar man >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 71

Kcal / portion: 480

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1921 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 2%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 680 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammbog+bringa m. ben 1500.0 gram 60%

Lammkött ej ben/portion 200.0 gram Äts ej

el. nötkött Äts ej

Gul lök 1.0 st stor 4%

Oxbuljong avfettad 1.5 liter 10%

el. vatten + konc. fond 0%

Potatis 4.0 st stora 21%

Morötter 2.0 st stora 6%

Salt och svartpeppar 0%

Worcestershiresås 0%

 

Kockskolan:

Om lapskojs > Äts ej

Så skummar man > Äts ej

Tillagning (4 tim )

Se film, klicka på "Keef Cooks" under bilden.

  1. Stortärna köttet. skala och grovskär lök.
  2. Lägg i kastrull med buljong, fyll på med vatten så att det täcker. Koka upp och skumma av. Sänk värmen och låt sjuda till köttet är mört i cirka 3 timmar.
  3. Skala potatis och morötter. Tillsätt dessa 30-60 minuter innan köttet är klart.
  4. Smaka av med salt, peppar och Worcester­shiresås.

Kockens kommentar

Scores (lobscores) är klassisk engelsk sjömansmat med speciell anknytning till Liverpool. Tillagas av lamm- eller nötkött. Lapskojs som rätt förekommer i länderna intill Nordsjön och Östersjön. Läs mer > Om lapskojs.

Alternativ

Norsk lapskaus

Svensk lapskojs

Fler recept inom Kokt lamm, lammgryta

Liknande recept som Liverpool Scouse, klassisk brittisk lapskojs