Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 124

Kcal / portion: 598

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2393 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Långkornigt ris 1.0 dl 13%
Blomkål helt huvud 0.5 huvud 4%
Paprika röd 1.0 styck 2%
Paprika grön 1.0 styck 1%
Räkor med skal 600.0 gram 13%
Gul lök 0.5 styck 1%
Rhode Islandsås färdig 2.5 dl 40%
Tillvalsalternativ:
Oliver gröna el. svarta 1.0 dl 5%
Tillbehör:
Kuvertbröd 4.0 styck 32%
Kock: Karin Chädström
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Koka ris enligt förpackning. Låt svalna.
- Ansa och fintärna paprika och lök. Tvätta och dela den råa blomkålen i små, små buketter. Rensa räkor. Halvera eventuella oliver (oliver ingår i originalreceptet, men vi på Kockskolan tycker rätten blir bättre utan).
- Blanda alla ingredienserna. Lägg i räkorna sist. Smaksätt med salt och peppar.
- Servera gärna ett gott bröd till.
Kockens kommentar
Passar som tillbehör eller som ensamrätt med bröd. Man kan öka rismängden för att dryga ut maträtten.
Karin Chädström, före detta kallskänka på Operakällaren: När Operakällaren skulle öppna letade vi förstås efter nya recept. I en tidning hittade jag Sallad Argentina. Tore tyckte om den, men ville ha ett annat namn. I andra änden av Operahuset skulle operan Aniara just ha premiär. Så, Sallad Aniara fick det bli.
Fler recept inom Klassiska skaldjursrätter
Liknande recept som Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
-
Räkor helt enkelt
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk räkcocktail (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Werner Vögeli
-
Hemkokta sötvattenskräftor
Tid: 1 tim 40 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemkokta havskräftor
Svårighet: Medel, Receptgivare: Leif Mannerström
-
Gratinerade havskräftor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Scampi fritti, en 70-talsklassiker
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan x2
-
Kokt krabba
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemkokt hummer
Tid: 20 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Moule marinière - sjömanshustruns musslor
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström