Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 236

Kcal / portion: 831

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3324 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 13%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Räkor med skal 1.6 kilo 26%
Tillbehör:
Hovmästarsås färdig 2.0 dl 26%
Tillbehör:
Baguette, bagett 1.0 styck 20%
Smör el. margarin 80.0 gram 18%
Hårdost lagrad 8.0 skivor 9%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (5 min )
- Börja med såserna om de skall vara hemlagade. Hovmästarsås och aioli tar cirka 10 minuter vardera att tillreda.
- Lägg upp räkorna på ett fat och låt gästerna skala själva.
- Rosta formbröd och servera räkorna med någon god sås/dressing och ost till.
Kockens kommentar
Lägg gärna upp räkorna snyggt som på bilden. Ta i så fall fram en rund skål och lägg ner räkorna snyggt utefter kanten och fyll sedan upp hela skålen. Lägg därefter ett serveringsfat ovanpå skålen och vänd skål och fat upp och ner. Ta bort skålen.
Passar till
Fler recept inom Klassiska skaldjursrätter
Liknande recept som Räkor helt enkelt
-
Räkor helt enkelt
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk räkcocktail (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Werner Vögeli
-
Hemkokta sötvattenskräftor
Tid: 1 tim 40 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemkokta havskräftor
Svårighet: Medel, Receptgivare: Leif Mannerström
-
Gratinerade havskräftor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Scampi fritti, en 70-talsklassiker
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan x2
-
Kokt krabba
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemkokt hummer
Tid: 20 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Moule marinière - sjömanshustruns musslor
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström