Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 219

Kcal / portion: 1014

GBR (GI) / port: 4
Recept: 4056 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 13%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Havskräftor råa 24.0 styck 29%
Smör normalsaltat 250.0 gram 45%
Vitlök torkad 4.0 klyftor 1%
Gul lök 1.0 styck 1%
Jalapeno grön inlagd 1.0 styck 0%
Persilja finhackad 1.0 dl 0%
Parmesan nyriven 1.5 dl 6%
Peppar 0%
Tillbehör:
Baguette, bagett 1.0 styck 17%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Tina kräftorna om de är frysta.
- Sätt ugnen på 275°C.
- Dela kräftorna på längden och lägg dem i en ugnsfast form.
- Skala och hacka lök och vitlök. Hacka persilja och jalapeno. Riv parmesan.
- Hetta upp lite smör i stekpanna på medelvärme. Fräs lök, vitlök och jalapeno ett par minuter utan att bränna. Smält resten av smöret i pannan.
- Häll löksmöret över kräftorna och strö över parmesanost och persilja. Gratinera i ugnen i cirka 5 minuter.
- Ta ut och dra några varv med pepparkvarn över kräftorna.
Fler recept inom Klassiska skaldjursrätter
Liknande recept som Gratinerade havskräftor
-
Räkor helt enkelt
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk räkcocktail (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Werner Vögeli
-
Hemkokta sötvattenskräftor
Tid: 1 tim 40 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemkokta havskräftor
Svårighet: Medel, Receptgivare: Leif Mannerström
-
Gratinerade havskräftor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Scampi fritti, en 70-talsklassiker
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan x2
-
Kokt krabba
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemkokt hummer
Tid: 20 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Moule marinière - sjömanshustruns musslor
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström