Gratinerade havskräftor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Gratinerade havskräftor

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Havskräftor råa

24.0 

styck

Smör normalsaltat

250.0 

gram

Vitlök torkad

4.0 

klyftor

Gul lök

1.0 

styck

Jalapeno grön inlagd

1.0 

styck

Persilja finhackad

1.0 

dl

Parmesan nyriven

1.5 

dl

Peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Baguette, bagett

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 219

Kcal / portion: 1014

GBR (GI) / port: 4

Recept: 4056 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 17%

Fett: 13%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 462 gram)

Ingredienser

Visa:

Havskräftor råa 24.0 styck 29%

Smör normalsaltat 250.0 gram 45%

Vitlök torkad 4.0 klyftor 1%

Gul lök 1.0 styck 1%

Jalapeno grön inlagd 1.0 styck 0%

Persilja finhackad 1.0 dl 0%

Parmesan nyriven 1.5 dl 6%

Peppar 0%

 

Tillbehör:

Baguette, bagett 1.0 styck 17%

Tillagning (20 min )

  1. Tina kräftorna om de är frysta.
  2. Sätt ugnen på 275°C.
  3. Dela kräftorna på längden och lägg dem i en ugnsfast form.
  4. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka persilja och jalapeno. Riv parmesan.
  5. Hetta upp lite smör i stekpanna på medelvärme. Fräs lök, vitlök och jalapeno ett par minuter utan att bränna. Smält resten av smöret i pannan.
  6. Häll löksmöret över kräftorna och strö över parmesanost och persilja. Gratinera i ugnen i cirka 5 minuter.
  7. Ta ut och dra några varv med pepparkvarn över kräftorna.

Fler recept inom Klassiska skaldjursrätter

Liknande recept som Gratinerade havskräftor