Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 227

Kcal / portion: 541

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2165 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 21%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Piggvarfilé 150.0 gram 6%
Räkor med skal 125.0 gram 3%
Grädde 0.5 liter 83%
Mjölk 2.5 dl 7%
Svampfond konc. } 0.5 dl 1%
Salt 0%
Kryddgrönt 0%
Kockskolan:
Ger 1 tallrik/portion
Hotade fiskarter > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 10 min )
- Skär fisken i tunna skivor, mindre bitar. Rensa räkorna.
- Koka upp grädde, mjölk och fond i en kastrull. Se till att det inte kokar över.
Smaka av med salt. - Lägg den råa fisken i mitten av tallrikarna. Häll den heta gräddsåsen över fisken. Tillsätt räkorna och garnera med kryddgrönt. Servera.
Kockens kommentar
Den heta såsen "lättkokar" den tunna fisken på tallriken. En enkel, snabblagad och mycket god soppa. Har man tillgång till hemlagad skaldjursbuljong kan man med fördel byta ut mjölken mot denna. Tillsätt i så fall lite mer grädde. Se recept > Koka räkbuljong.
Piggvar som art anses "missgynnad" dvs viss utrotningsrisk. Läs mer > Hotad fiskart.
Passar till
Fler recept inom Klassiska soppor
Liknande recept som Fisk- och räksoppa
-
Klassisk svensk grönsakssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk nässelsoppa
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Svensk klassisk ärtsoppa
Tid: 1 tim 30 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Bönsoppa
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatis- och rotfruktssoppa
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Rödbetssoppa
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Morotssoppa
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lök- och potatissoppa
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Primus
-
Skogssvampsoppa
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Brynt kålsoppa med frikadeller
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan