Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Gammaldags pannbiff
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 156
Kcal / portion: 769
GBR (GI) / port: 7
Recept: 3074 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 9%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Köttfärs (blandfärs) 700.0 gram 44%
Ströbröd 1.0 dl 7%
Vichyvatten 2.0 dl 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Peppar 1.0 tsk 0%
Vetemjöl 1.0 msk 1%
Matfett till stekning 50.0 gram 12%
Tillbehör:
Gul lök 2.0 styck 3%
Potatis 800.0 gram 17%
Mjölk 1.0 dl 2%
Smör normalsaltat 50.0 gram 12%
Inlagd färsk gurka 100.0 gram 1%
Lingonsylt? 0%
Kockskolan:
Om köttfärsrätter > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Blanda ströbröd med vichyvatten i en bunke. Låt svälla i cirka 10 minuter.
- Blanda ner i bunken köttfärs, mjöl, salt och peppar. Rör om ordentligt. Forma runda, tillplattade biffar.
- Skala och koka potatis i lättsalltat vatten.
- Skala och skiva lök. Hetta upp matfett i panna på medelvärme och stek löken mjuk och lätt bränd, i cirka 10 minuter. Lägg åt sidan.
- Tillsätt mer matfett i pannan och stek biffarna på medelvärme cirka 5 minuter på var sida. Lägg på löken mot slutet så att den blir varm.
- Deglasera (vispa ur) pannan med lite hett vatten eller buljong. Häll detta över de färdiga biffarna.
- Mosa potatisen med en stor klick smör. Tillsätt lite mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Fler recept inom Klassiska köttfärsrätter
Liknande recept som Gammaldags pannbiff
-
Köttbullar med potatismos och gräddsås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gammaldags pannbiff
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Biff ā la Lindström, originalet
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Wallenbergare original
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Werner Vögeli
-
Kalvjärpe original
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tore Wretman
-
Gotländsk fårsmäcka
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kåldolmar
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Klassisk köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kålpudding
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Råbiff - biff tartar
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan