Gammaldags pannbiff

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Gammaldags pannbiff

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Köttfärs (blandfärs)

700.0 

gram

Ströbröd

1.0 

dl

Vichyvatten

2.0 

dl

Salt

1.0 

tsk

Peppar

1.0 

tsk

Vetemjöl

1.0 

msk

Matfett till stekning

50.0 

gram

 

Tillbehör:

 

Gul lök

2.0 

styck

Potatis

800.0 

gram

Mjölk

1.0 

dl

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Inlagd färsk gurka

100.0 

gram

Lingonsylt?

 

 

 

Kockskolan:

 

Om köttfärsrätter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 769

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3074 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 9%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 493 gram)

Ingredienser

Visa:

Köttfärs (blandfärs) 700.0 gram 44%

Ströbröd 1.0 dl 7%

Vichyvatten 2.0 dl 0%

Salt 1.0 tsk 0%

Peppar 1.0 tsk 0%

Vetemjöl 1.0 msk 1%

Matfett till stekning 50.0 gram 12%

 

Tillbehör:

Gul lök 2.0 styck 3%

Potatis 800.0 gram 17%

Mjölk 1.0 dl 2%

Smör normalsaltat 50.0 gram 12%

Inlagd färsk gurka 100.0 gram 1%

Lingonsylt? 0%

 

Kockskolan:

Om köttfärsrätter > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Blanda ströbröd med vichyvatten i en bunke. Låt svälla i cirka 10 minuter.
  2. Blanda ner i bunken köttfärs, mjöl, salt och peppar. Rör om ordentligt. Forma runda, tillplattade biffar.
  3. Skala och koka potatis i lättsalltat vatten.
  4. Skala och skiva lök. Hetta upp matfett i panna på medelvärme och stek löken mjuk och lätt bränd, i cirka 10 minuter. Lägg åt sidan.
  5. Tillsätt mer matfett i pannan och stek biffarna på medelvärme cirka 5 minuter på var sida. Lägg på löken mot slutet så att den blir varm.
  6. Deglasera (vispa ur) pannan med lite hett vatten eller buljong. Häll detta över de färdiga biffarna.
  7. Mosa potatisen med en stor klick smör. Tillsätt lite mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Fler recept inom Klassiska köttfärsrätter

Liknande recept som Gammaldags pannbiff