
Grillad lutfisk med ärtsallad och krämig chililime/lingonyoghurt och grov sardelltoast
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 78

Kcal / portion: 410

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1639 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 4%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lutfisk urvattnad 1.0 kilo 16%
Olivolja 2.0 msk 14%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Salt 0%
Sockerärter 100.0 gram 2%
Ärtskott 30.0 gram 1%
Gröna ärter färska 50.0 gram 2%
Grön sparris färsk 12.0 styck 4%
Rädisor 16.0 styck 1%
Rucolasallat 0%
Rosésallat 0%
Chilifrukt röd 0.5 st liten 0%
Lingonsylt rårörda lättsockrad 0.5 dl 2%
Lime färskpressad 0.5 styck 0%
Yoghurt naturell 3% 1.0 dl 4%
Rågbröd 4.0 skivor 31%
Vårlök 50.0 gram 1%
Sardellfilé i burk 4.0 styck 2%
Creme fraiche 1.0 dl 20%
Citronjuice 1.0 tsk 0%
Skapat av: Lutfiskens vänner
Kock: Team Milko
Tillagning (30 min + 24 tim )
- Vattna ur lutfisk över natten. Skär i portionsbitar. Vira in dem i plastfolie. Koka bitarna som vanligt 6 minuter i micron.
- Låt svalna på hushållspapper. Pensla med olivolja och citronsaft. Grilla lutfisken i panna eller på grill 1 minut på vardera sidan.
- Mixa chili, lingon, lime och yoghurt till en slät crčme. Låt stå i kylen tills lutfisken skall serveras.
- Skölj och blanda salladen.
- Finhacka vårlök och sardeller. Blanda med crčme fraîche. Smaka av med citron. Bred röran på mörkt bröd.
Fler recept inom Grillad och rökt fisk
Liknande recept som Grillad lutfisk med ärtsallad och krämig chililime/lingonyoghurt och grov sardelltoast
-
Brasgädda i kapprock ā la Bengt
Tid: 1 tim (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad regnbågslax i foliepaket
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Rostad fänkålslax, getostdipp och torkade oliver
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Grillad sik med citron och rosmarin, serverad med vitlöks- och kaprismajonnäs
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad gravad lax
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad strömmingssotare med aromsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade fiskbullar
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad lutfisk med ärtsallad och krämig chililime/lingonyoghurt och grov sardelltoast
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Team Milko
-
Grillad havsruda
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad rödspätta i folie
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan