Grillad regnbågslax i foliepaket

Foto: Johanna, Delikatessboxen ¤

Grillad regnbågslax i foliepaket

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Regnbågslax hel

1000.0 

gram

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Fänkål

150.0 

gram

Morot

2.0 

styck

Gul lök

1.0 

st liten

Salt och peppar

 

 

Persilja

0.5 

knippe

 

Tillbehör:

 

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Vitlök

1.0 

klyfta

Yoghurt turkisk

4.0 

dl

Olivolja

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

Potatis

0.8 

kilo

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 552

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2207 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 7%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 425 gram)

Ingredienser

Visa:

Regnbågslax hel 1000.0 gram 44%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck Äts ej

Fänkål 150.0 gram Äts ej

Morot 2.0 styck Äts ej

Gul lök 1.0 st liten Äts ej

Salt och peppar 0%

Persilja 0.5 knippe Äts ej

 

Tillbehör:

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Vitlök 1.0 klyfta 0%

Yoghurt turkisk 4.0 dl 22%

Olivolja 1.0 msk 5%

Salt och peppar 0%

Potatis 0.8 kilo 24%

Tillagning

  1. Sätt på grillen i god tid.
  2. Rensa och fjälla fisken vid behov. Skär 2-3 fina snitt i skinnet på var sida. Salta och peppra ut- och insidan.
  3. Skala och koka potatis.
  4. Kräm: Tvätta citron och riv skalet. Hacka vitlök. Blanda med yoghurt och olivolja.
  5. Fisk: Skiva citron, fänkål, lök och morötter. Fyll fisken med detta och stick även in några kvistar persilja. Packa in fisken i folie eller lägg den i folie formad till en skål. Inpackad blir mer kokt än stekt och ringa röksmak.
  6. Grilla under lock 20-40 minuter beroende på fiskens storlek. Den är färdig när köttet lätt släpper från benet.
  7. Servera hel lax om lagom portionsstorlek, eller filea den och lägg upp.

Kockens kommentar

Ett gott tillbehörsalternativ är parmesanskum. Se recept via länk nedan. Läs mer om regnbågslax, klicka på ingrediensen.

Portionsberäkning: En normal portionsvist är 140 gram (tillagad vikt). Räkna med 150 gram rå filé per portion, eller 300 gram hel urtagen fisk. En normalstor vildfångad regnbåge på 600 gram brukar vara lagom till två portioner. Läs mer > klicka på ingrediensen.

Passar till

Parmesanskum

Fler recept inom Grillad och rökt fisk

Liknande recept som Grillad regnbågslax i foliepaket