Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 83

Kcal / portion: 425

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1699 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 2%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Gädda hel 1.0 styck 41%
Gul lök 1.0 styck 3%
Purjolök 1.0 styck 4%
Morot 1.0 styck 2%
Stjälkselleri 1.0 stjälk 0%
Örtkryddor färska 1.0 knippe 1%
Smör normalsaltat 50.0 gram 21%
Ved Äts ej
Tillbehör:
Färskpotatis med skal 0.8 kilo 28%
Kockskolan:
Så grillas/halstras fisk > Äts ej
Laga i kapprock > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim + 30 min )
- Tänd en brasa ute eller i öppna spisen.
- Strimla morot, selleri, lök, purjolök och grovhacka örtkryddorna. Rensa gäddan men behåll huvudet. Salta och peppra i buken och stoppa in alla ingredienser där samt en stor klick smör.
- Smöra, salta ett bakplåtspapper. Rulla in gäddan i pappret. Linda in paketet med en 8-10 lager fuktat tidningspapper.
- Maka undan ved i brasan. Lägg paket i askan, maka tillbaka glöd, lägg på ved. Låt ligga i 35-40 minuter.
- Koka potatis i lättsaltat vatten.
- Veckla ut fisken ur pappret, dra av skinnet. Garnera med örtkrydda.
Kockens kommentar
De flesta rundfiskarna tillagas på detta sätt.
Kapprock är ett gammal term för ytterrock. Gastronomiskt innebär "i kapprock" att tillaga något i ett hölje till exempel inlindat i (smör-)papper eller aluminiumfolie. Ett bra sätt att tillaga ömtåliga varor som fisk och grönsaker, som blir mer kokt än stekt. Läs mer > Laga i kapprock.
Passar till
Fler recept inom Grillad och rökt fisk
Liknande recept som Brasgädda i kapprock ā la Bengt
-
Brasgädda i kapprock ā la Bengt
Tid: 1 tim (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad regnbågslax i foliepaket
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Rostad fänkålslax, getostdipp och torkade oliver
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Grillad sik med citron och rosmarin, serverad med vitlöks- och kaprismajonnäs
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad gravad lax
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad strömmingssotare med aromsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade fiskbullar
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad lutfisk med ärtsallad och krämig chililime/lingonyoghurt och grov sardelltoast
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Team Milko
-
Grillad havsruda
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad rödspätta i folie
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan