Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 273

Kcal / portion: 462

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1850 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 18%
Kolhydrater: 24%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Gelatinblad 4.0 styck 1%
Vaniljstång 1.0 styck 0%
Standardmjölk (röd) 2.5 dl 8%
Strösocker 1.5 dl 31%
Äggula 4.0 styck 11%
Vispgrädde 2.5 dl 49%
Tillbehör:
Kockskolan:
Om fromage, bavaroise > Äts ej
Om pudding > Äts ej
Om mousse > Äts ej
Om kräm, krämefterrätt > Äts ej
Kock: Arla
Tillagning (1 tim + 4 tim )
- Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten cirka 5 minuter.
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
- Koka upp mjölken, hälften av sockret och vaniljstången. Ta kastrullen från värmen och låt stå 10-15 minuter. Ta upp vaniljstången.
- Vispa ihop gulorna med resten av sockret till en jämn smet och blanda med mjölken.
- Värm på svag värme under omrörning tills krämen tjocknar. Sila den genom en finmaskig sil. Rör ner gelatinbladen och låt svalna i kallt vattenbad under omrörning.
- Vispa grädden och blanda med krämen.
- Häll upp i portionsformar eller i en bunke och låt stelna i kyl minst 4 timmar.
- Servera gärna med färsk frukt och bär. Krämen används också i tårtor med samma namn.
Kockens kommentar
Bavaroise är en variant av mousse (läs mer > Om Mousse), som i Sverige benämns fromage (läs mer > Fromage). Krämen används också som fyllning i tårtor. Se recept via länk nedan. Läs mer > Om krämer, krämefterrätter.Alternativ
Tarte Bavarois au citron, citronfromagetårta
Fler recept inom Fromage, mousse ¤
Liknande recept som Bavarois vanille, enkel vaniljfromage
-
Fromage Bavarois, bayersk äggkräm med smak av vanilj, choklad eller bär
Tid: 1 tim (+ 3 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Julia Child
-
Bavarois vanille, enkel vaniljfromage
Tid: 1 tim (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Enkel fruktmoussedessert på mango
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Citronfromage
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Chokladmousse, mokkamousse med crème Chantilly
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Calle
-
Chokladig cheesecakemousse
Tid: 15 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chokladmousse i hjärlig form för två
Tid: 15 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chokladmousse med karamelliserat äpple
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladmousse med glöggkokt plommon
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Snöig chokladmousse
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: