Ugnsomelett med svampstuvning eller annat enligt egen smak

Foto: Arla ¤

Ugnsomelett med svampstuvning eller annat enligt egen smak

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Ägg

8.0 

styck

Standardmjölk (röd)

3.0 

dl

Hårdost riven

3.0 

dl

Salt

1.0 

tsk

Peppar

1.0 

krm

 

Tillbehör:

 

Svamp

500.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Smör till stekning

2.0 

msk

Vispgrädde

3.0 

dl

Salt och peppar

 

 

Persilja till garnering

1.0 

kvist

 

Alternativa tillbehör:

 

Skinka rökt skivad

 

 

Bacon

 

 

Tomater

 

 

Grönsallad

 

 

Räkor skalade

 

 

Lax rökt

 

 

Stuvning t.ex. skaldjur

 

 

 

Kockskolan:

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 664

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2657 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 14%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 385 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 8.0 styck 19%

Standardmjölk (röd) 3.0 dl 7%

Hårdost riven 3.0 dl 16%

Salt 1.0 tsk 0%

Peppar 1.0 krm 0%

 

Tillbehör:

Svamp 500.0 gram 5%

Gul lök 1.0 styck 2%

Smör till stekning 2.0 msk 7%

Vispgrädde 3.0 dl 41%

Salt och peppar 0%

Persilja till garnering 1.0 kvist 0%

 

Alternativa tillbehör:

Skinka rökt skivad 0%

Bacon 0%

Tomater 0%

Grönsallad 0%

Räkor skalade 0%

Lax rökt 0%

Stuvning t.ex. skaldjur 0%

 

Kockskolan:

Så steks ägg, omelett > Äts ej

Kock: Arla

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Omelett: Rör ihop ägg och mjölk i en bunke, tillsätt riven ost, salta och peppra.
  3. Häll smeten i en ugnssäker smörad form och grädda i mitten av ugnen tills smeten stannat sig (stelnat) rakt igenom. Det tar 15-20 minuter.
  4. Tillbehör: Rensa svamp och skär i mindre bitar. Skala och hacka lök. Fräs svamp och lök i smör i en stekpanna cirka 5 minuter, salta och peppra. Häll på grädden och låt koka ihop cirka 3 minuter. Alternativt välj annat tillbehör.
  5. Alternativ: Stekt svamp och lök  (utan grädde), eller andra ingredienser kan blandas in i smeten i stället för att serveras som tillbehör. 
  6. Servera. Garnera med persilja.

Kockens kommentar

Antalet ägg kan minskas och ersättas med lite mjöl som stabiliseringsmedel, 2 tsk vetemjöl per 3 ägg och 3 dl mjölk. Med grädde i stället för mjölk kallas rätten Fin ugnsomelett. Läs mer om omeletter > Så steks ägg.

Alternativ

Bondomelett

Frittata, italiensk ugnsomelett

Tortilla, spansk ugnsomelett

Skånsk äggkaka

Fler recept inom Fyllda omeletter

Liknande recept som Ugnsomelett med svampstuvning eller annat enligt egen smak