Potatispuré, fint potatismos, purée de pommes de terre

Foto: film: Bon Appétit Bien Sûr

Potatispuré, fint potatismos, purée de pommes de terre

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Potatis mjölig sort

800.0 

gram

Mjölk

3.0 

dl

Smör

30.0 

gram

el. grädde

 

 

el. crème fraîche

 

 

Salt och peppar

 

 

Muskot? ¤

 

 

 

Kockskolan:

 

Om potatis >

 

 

Så kokas potatis >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 237

GBR (GI) / port: 14

Recept: 949 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 3%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 249 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis mjölig sort 800.0 gram 58%

Mjölk 3.0 dl 19%

Smör 30.0 gram 23%

el. grädde 0%

el. crème fraîche 0%

Salt och peppar 0%

Muskot? ¤ 0%

 

Kockskolan:

Om potatis > Äts ej

Så kokas potatis > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Koka potatisen med skal och skala den efteråt, det ger mer smak och näring.
  2. Pressa potatisen med potatispress.
  3. Blanda med mjölk till ett ganska löst mos.
  4. Pressa genom sil (jobbigt och det tar sin stund).
  5. Tillsätt rikligt med smör (och/eller grädde/crème friache) och smaka av med kryddor. Vispa gärna upp moset ill fluffigare konsistens.
  6. Serveras varm och ganska löst.

Kockens kommentar

Fransosen använder gärna crème fraiche i moset. En variant av potatispuré är fransk mousselinepotatis som består av fint mos med grädde som vispas upp till pösigt mos. Se dit recept.

Alternativ

Klassiskt potatismos

Mousselinpotatis

Fler recept inom Potatismos och annat mos

Liknande recept som Potatispuré, fint potatismos, purée de pommes de terre