Crêpes med karamelliserade calvadosäpplen

Foto: sale & pepe

Crêpes med karamelliserade calvadosäpplen

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Ägg

2.0 

styck

Mjölk

2.0 

dl

Vatten

1.0 

dl

Strösocker

1.0 

msk

Vetemjöl

2.5 

dl

Smör smält

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 190

Kcal / portion: 232

GBR (GI) / port: 8

Recept: 926 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 6%

Kolhydrater: 27%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 122 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 2.0 styck 14%

Mjölk 2.0 dl 13%

Vatten 1.0 dl 0%

Strösocker 1.0 msk 6%

Vetemjöl 2.5 dl 57%

Smör smält 1.0 msk 10%

Tillagning

  1. Smet: Vispa ägg och tillsätt mjölk, vatten, alkohol och socker. Vispa ner mjöl, lite i taget till en slät smet. Smält smör i pannan och vispa ner överskottet i smeten. Pannan är sedan infettad och behöver inget mer fett vid stekningen. Sila smeten om den inte är helt slät. Ställ smeten kallt i 2 timmar eller mer.
  2. Grädda tunna crêpes. Se recept > Crêpes fines sucrée via länk nedan. Vik dem två gånger till trekanter.

Kockens kommentar

Till efterrätt passar tunna, lätta pannkakor av fransk modell (läs mer > Om pannkakor). Vatten i smeten gör dem tunnare.

Tillhörande recept

Crêpes fines sucrée

Gräddvåfflor med calvadosäpplen

Fler recept inom Efterrättspannkakor, crepes

Liknande recept som Crêpes med karamelliserade calvadosäpplen