Klassiska fraspannkakor

Foto: Taste

Klassiska fraspannkakor

Lägg till ingredienser

Sats ā 6 styck: 2

Vetemjöl

2.5 

dl

Vatten

3.0 

dl

Strösocker

2.0 

tsk

Smör smält

1.5 

dl

Vispgrädde

3.0 

dl

 

Tillbehörsalternativ:

 

Sylt

 

 

Jordgubbar

 

 

Vispad grädde

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas pannkakor >

 

 

Om pannkakor >

 

 

Så vispas grädde >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 358

Kcal / portion: 1303

GBR (GI) / port: 10

Recept: 2606 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 31%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 364 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 2.5 dl 20%

Vatten 3.0 dl 0%

Strösocker 2.0 tsk 1%

Smör smält 1.5 dl 37%

Vispgrädde 3.0 dl 41%

 

Tillbehörsalternativ:

Sylt 0%

Jordgubbar 0%

Vispad grädde 0%

 

Kockskolan:

Så lagas pannkakor > Äts ej

Om pannkakor > Äts ej

Så vispas grädde > Äts ej

Tillagning (30 min + 2 tim )

  1. Smet: Vispa samman mjöl med vatten till jämn smet. Låt stå och svälla i cirka 1 timme.
  2. Smält smör och låt svalna något.
  3. Vispa grädde till hårt skum.
  4. Tillsätt socker och smör i smeten och rör ihop. Vänd ner grädden.
  5. Grädda: Laggen (pannan) smörjes inför första omgången. Stek tunna pannkakor på medelhög värme. Pannkakorna gräddas endast på ena sidan ett par minuter tills undersidan fått färg, kanterna blivit frasiga och ovansidan stelnat.
  6. Pannkakorna rullas ihop på laggen och serveras med sylt eller med tillbehör efter egen smak.

Kockens kommentar

Vanliga pannkakor kallas ibland fraspannkakor för att det låter gott, men på klassiskt vis ingår uppvispad grädde i smeden. Läs mer > Så lagas pannkakor.

Alternativ

Pannkakor grundrecept

Crępes sucrée, franska efterrättspannkakor

Fler recept inom Efterrättspannkakor, crepes

Liknande recept som Klassiska fraspannkakor